Ce a pățit o tânără care a zburat prea mult cu avionul: „Regret enorm! A început să mă ardă și să se umfle”

Mărturisirile tinerei i-au șocat pe mulți.
  • Publicat:
Ce a pățit o tânără care a zburat prea mult cu avionul:

O tânără care călătorea cu avionul din Londra în Australia a dormit pe tot parcursul zborului, dar la final s-a ales cu o problemă medicală destul de gravă. Lois a zburat aproape 20 de ore la finalul lunii decembrie 2023. 

Ce a pățit o tânără care a dormit mult în avion

Lois, o tânără din Anglia, a povestit că s-a ales cu un cheag de sânge periculos la un picior, după ce a stat nemișcată în timpul zborului cu avionul.

„Am dormit tot drumul. Două zile mai târziu, piciorul stâng a început să mă ardă și să se umfle. Se simțea mai cald decât celălalt picior și mă enerva atât de mult, încât nu puteam să dorm”, a relatat Lois Chitticks, în vârstă de 26 de ani, pentru Daily Mail. 

A fost diagnosticată cu tromboză venoasă

La 48 de ore de la zbor, Lois a început să aibă dureri mari, așa că a mers la medic. Testul de sânge și ecografia efectuate au confirmat că avea o tromboză venoasă profundă de 4 cm. Experții susțin că riscurile de formare a cheagurilor de sânge sunt mai mari după zborul cu avionul, din cauza perioadelor lungi de imobilitate și a presiunii atmosferice reduse.

Nu s-a mișcat deloc în timpul zborului

Ea a mai explicat că tatăl ei a avertizat-o să se miște frecvent în avion și chiar i-a recomandat să poarte șosete de compresie.

„În timpul zborului nu m-am ridicat deloc, deoarece mă simțeam atât de confortabil pe scaunul meu de pe culoar. M-am ridicat o singură dată la sfârșitul ambelor zboruri pentru a merge la baie – în afară de asta, am dormit tot timpul. Regret enorm acest lucru acum”, a mai adăugat aceasta.

Citește și: 5 mituri despre călătorii care îți pot afecta negativ sănătatea (și siguranța) și adevărul din spatele lor

E nevoită să ia anticoagulante

Medicii au decis să nu o opereze, așa că i-au recomandat să aștepte ca cheagul să se dizolve de la sine. Dar va avea nevoie de controale amănunțite în următoarele două luni.

„Au spus că este o tromboză mare și că va trebui să fiu atentă în următoarele trei până la șase luni. Acum voi fi predispusă la ele în viitor și va trebui să port și șosete de compresie. Dacă nu dispare sau se mișcă, va trebui să iau anticoagulante până la un an. Sunt îngrijorată că ar putea migra sau că voi fi predispusă la cheaguri mai târziu în viață. Mă simt și prost, deoarece ar fi trebuit să mă ridic de câteva ori în (timpul zborului)”, a completat tânăra.

Sursa foto: TikTok

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: