Desertul din Lidl retras de la vânzare. Era o amenințare pentru viața consumatorilor!

Reprezentanții lanțului de magazine Lidl cer consumatorilor să returneze biscuiții Duc De Coeur cu caramel și ciocolată.
  • Publicat:
Desertul din Lidl retras de la vânzare. Era o amenințare pentru viața consumatorilor!
Desertul din Lidl retras din vânzare. Era o amenințare pentru viața consumatorilor!

Lidl a retras de pe rafturile magazinelor un desert care putea produce reacții alergice periculoase. Reprezentanții lanțului de magazine cer consumatorilor să returneze biscuiții Duc De Coeur cu caramel și ciocolată pentru că soia nu este listată cu bold pe ambalajul produsului.

Un purtător de cuvânt de la Food Standards Agency a menționat că „Acest produs conține soia, ceea ce poate reprezenta un pericol pentru sănătate pentru persoanele alergice la soia”.

Britanicii se numără printre pacienții cu cel mai crescut număr de alergii alergice din lume. Mai exact, 1 din 5 britanici este afectat de cel puțin o boală, scrie Allergy UK.

Alergia la soia poate produce vărsături, crampe la stomac, indigestie, diaree și, în cazuri severe, anafilaxie. Afecțiunea este produsă de sistemul imunitar care reacționează la un aliment sau anumiți factori de mediu.

Semne de anafilaxie

Semnele alarmante ale anafilaxiei includ dificultatea de a respira, puls crescut, piele transpirată și confuzie sau anxietate. Dacă o persoană se confruntă cu anafilaxie are nevoie de tratamentul de urgență, un stilou cu soluție injectabilă.

Se recomandă ca pacienții alergici la soia să nu consume biscuiții Duc De Coeur cu caramel și ciocolată de la Lidl.

„Dacă ați achiziționat produsul și aveți alergie la soia vă recomandăm să nu îl consumați. Clienții sunt rugați să returneze produsul la cel mai apropiat magazin unde li se va returna suma integral. Ne cerem scuze pentru inconvenient și vă mulțumim pentru cooperare”, a spus purtătorul de cuvânt Lidl potrivit The Sun.

În România, produsul a fost prezent în „săptămâna franceză”, în catalogul lunii februarie a anului 2023.

Foto: profimedia

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân