Femeie din Galați moartă după ce a fost conectată la un aparat de oxigen defect. Medicii au crezut că are diabet, deși avea grave probleme respiratorii. „N-a fost băgată în seamă!”

  • Publicat:
Femeie din Galați moartă după ce a fost conectată la un aparat de oxigen defect. Medicii au crezut că are diabet, deși avea grave probleme respiratorii. „N-a fost băgată în seamă!”
Sursa foto: capturi Observator

Medicii de la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei” din Galați sunt acuzați de malpraxis de familia unei femei decedate în cadrul unității medicale, ca urmare a tratamentului necorespunzător.

Tratată de diabet, deși avea probleme grave cu plămânii

Femeia în vârstă de 68 de ani a fost adusă la spital de fiul acesteia, ea acuzând stări de slăbiciune și dificultăți respiratorii.

Membrii familiei victimei susțin că starea de sănătate a acesteia s-a agravat după ce ar fi fost tratată de diabet, deși aceasta avea grave probleme cu plămânii.

De altfel, pe certificatul medical constatator de deces obținut în urma autopsiei se menționează că insuficiența cardio-respiratorie, cauza decesului, a fost provocată de bronhopneumopatia obstructivă cronică acutizată.

„De aici, noi deducem faptul că, așa cum și pacienta a reclamat când a ajuns la spital, avea probleme pulmonare, care ulterior au dus la decesul acesteia”, a declarat Alexandru Cosmin Lăcătuș, avocatul familiei victimei.

De asemenea, pe certificat sunt menționate și alte afecțiuni de care suferea femeia, respectiv cardiopatie ischemică cronică, nefropatie diabetică, diabet zaharat și obezitate.

Sursa foto: captură Observator

Conectată la un aparat de oxigen defect

„Mi s-a spus că are un diabet care poate fi tratat. I s-a făcut o rază la plămâni. Ar fi o afecțiune la plămâni. Nu a fost absolut deloc băgată în seamă această rază care indica o afecțiune clară”, a declarat Laurențiu Toia, fiul femeii decedate, pentru observatornews.ro

Starea de sănătate a femeii s-a agravat în primele zile de la internare, fiind necesară conectarea la un aparat de oxigen. Numai că, spun membrii familiei, timp de 2 zile instalația de oxigen a fost defectă.

„De duminică dimineață, în jurul orei 9, până luni seara, în jurul orei 22, instalația de oxigen a spitalului nu a funcționat”, a adăugat fiul victimei.

Medicii de la Spitalul de Urgență din Galați, acuzați de malpraxis

Observând că mama sa se simte din ce în ce mai rău, acesta a solicitat o ambulanță privată pentru transferul la un alt spital, însă medicii de la Spitalul din Galați nu au fost de acord și au decis ca femeia să fie transferată la Unitatea de Terapie Intensivă.

Din păcate, la două săptămâni și jumătate de la internare, femeia a decedat.

Familia îi acuză de malpraxis pe medicii de la Spitalul de Urgență din Galați. În plus, în plângerile adresate Direcției de Sănătate Publică, Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, Colegiului Medicilor şi Spitalului de Urgenţă din Galaţi, se menționează că victima a fost conectată la un aparat de oxigen defect.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being
Recomandări: