Rețeta de smoothie care distruge inflamațiile din corp. E gata în 2 minute!

În continuare, îți prezentăm rețeta de smoothie care distruge inflamațiile din corp. Durează doar 2 minute să o prepari!
  • Publicat:
Rețeta de smoothie care distruge inflamațiile din corp. E gata în 2 minute!
Rețeta de smoothie care distruge inflamațiile din corp. E gata în 2 minute!

Începe-ți ziua într-un mod potrivit cu acest smoothie delicios care conține ingrediente antiinflamatorii. Spanacul, ingredientul vedetă, oferă antioxidanți care ajută la eliminarea radicalilor liberi dăunători, în timp ce zmeura, un alt ingredient esențial, conține polifenoli care au propriile lor efecte antiinflamatorii. Dacă preferi smoothie-ul puțin mai dulce, nu ezita să adaugi o curmală. În continuare, îți prezentăm rețeta de smoothie care distruge inflamațiile din corp.

Zmeura, un medicament natural

Similar altor fructe de pădure, zmeura este bogată în antioxidanți, vitamine și minerale. Se numără printre cele mai bune fructe de pădure pentru fibre, oferind 8 grame de fibre într-o cană. De asemenea, sunt bogate în vitamina C. Consumul de zmeură poate ajuta la reducerea inflamației și la susținerea sănătății inimii și a unei greutăți sănătoase.

Cât de sănătos este laptele de cocos?

Laptele de cocos este produs din miezul de nucă de cocos matură. Deși cocosul este bogat în grăsimi saturate, tipul de grăsimi saturate din cocos este format din trigliceride cu lanț mediu. Cu alte cuvinte, acestea ar putea să nu fie la fel de dăunătoare ca alte tipuri de grăsimi saturate. Spre deosebire de laptele de vacă, laptele de cocos nu oferă multă proteină, așa că dacă vrei mai multă proteină în smoothie-ul tău și vrei să rămâi la o opțiune vegetală, ia în considerare adăugarea unei linguri de pudră proteică vegană în smoothie-ul tău.

Este spanacul sănătos?

Spanacul este o legumă cu frunze verzi plină de nutrienți. O porție de spanac oferă 16% din necesarul zilnic de vitamina C, 25% din necesarul zilnic de acid folic, 26% din necesarul zilnic de vitamina A și 200% din necesarul zilnic de vitamina K. Antioxidanții și alți nutrienți din spanac pot ajuta la calmarea inflamației și susținerea sănătății ochilor, oaselor și pielii, precum și a tensiunii arteriale.

Rețeta de smoothie care distruge inflamațiile din corp

Ingrediente

  • 2 căni de zmeură congelată
  • 2 căni de spanac proaspăt
  • 3/4 cană de lapte de cocos neîndulcit
  • 1/2 cană de gheață
  • 2 curmale fără sâmburi
  • 1 linguriță extract de vanilie

Mod de preparare

Combină zmeura, spanacul, laptele de cocos, gheața, curmalele și vanilia într-un blender și procesează-le până obții o compoziție cremoasă, aproximativ 2 minute.

Valori nutriționale (per porție)

  • Calorii- 322
  • Grăsimi- 6g
  • Carbohidrați- 66g
  • Proteine- 7g

Foto: shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Salată cu ciuperci și Mușchi File și paste cu Jambon de Curcan