Băutura care te scapă de constipație, alta decât cafeaua. Este remediul natural pentru un colon curat

Dacă te afli în această situație incomodă, de a suferi de constipație, există câteva lucruri pe care le poți face, cum ar fi optarea pentru alimente sau băuturi potrivite pentru a te ajuta să ieși la toaletă.
  • Publicat:
Băutura care te scapă de constipație, alta decât cafeaua. Este remediul natural pentru un colon curat
Băutura care te scapă de constipație, alta decât cafeaua. Este remediul natural pentru un colon curat

Să recunoaștem, nu este deloc plăcut să fii constipat. Poate fi incomod și poate provoca dureri de stomac, balonare și gaze și toate acestea îți pot strica rapid planurile. Dacă te afli în această situație incomodă, de a suferi de constipație, există câteva lucruri pe care le poți face, cum ar fi optarea pentru alimente sau băuturi potrivite pentru a te ajuta să ieși la toaletă.

Consumul insuficient de fibre, deshidratarea sau consumul unei cantități mari de alimente procesate pot duce la constipație. Creșterea aportului de fibre și consumul unei cantități mari de apă te pot ajuta să previi constipația. Dar ce faci în acele momente când totuși apare și pare să-ți strice ziua? Pentru o soluție rapidă atunci când trebuie să mergi la toaletă, alimente precum prunele, stafidele, cartofii dulci, semințele de chia sau fasolea neagră te pot ajuta. Nu sunt doar alimentele care te pot ajuta, însă. Există și câteva băuturi de folos în acest sens.

În afară de apă pentru a te menține hidratat, cafeaua este una dintre cele mai bune băuturi de ales când vrei să scapi de constipație. Dacă nu bei cafea, poți opta pentru suc de prune. Este o alternativă excelentă.

Băutura care te ajută să ieși la toaletă și să învingi constipația

Există câteva motive pentru care mulți dintre noi simțim nevoia să folosim toaleta imediat după ce am băut cafeaua de dimineață.

În primul rând, consumul de cafea interacționează cu sistemul digestiv. Această băutură stimulează tractul gastrointestinal, ceea ce sporește mișcările intestinelor pentru a împinge conținutul către ieșire. Cu alte cuvinte, cafeaua face ca mușchii colonului să se contracte, ceea ce duce de obicei la un scaun.

În plus față de stimularea tractului gastrointestinal, aciditatea naturală a cafelei poate crește producția de acid gastric, ajutând în continuare la digestie. Atât cafeaua cu cofeină, cât și cea fără cofeină conțin și acizi care stimulează anumiți hormoni numiți gastrină, care pot crește contracțiile musculare și determină să ieși la toaletă.

Dacă nu îți place cafeaua, există totuși o opțiune pentru tine pe care să o încerci atunci când ești constipat. Încearcă sucul de prune.

Sucul de prune, remediul excelent pentru constipație

Nu toată lumea poate suporta un pahar de suc de prune, dar este o alternativă excelentă a cafelei atunci când ai nevoie de o băutură care să te ajute să mergi la toaletă. Sucul de prune este adesea lăudat ca un remediu natural pentru constipație datorită fibrelor alimentare și sorbitolului.

Fibrele din sucul de prune adaugă volum la scaun, ceea ce ajută la promovarea mișcărilor intestinale. Sorbitolul, un alcool de zahăr natural găsit în prune, acționează ca un laxativ atrăgând apa în intestine și facilitând trecerea acestuia. Această combinație de efecte face din sucul de prune o modalitate eficientă și delicată de a ameliora constipația și de a promova mișcările regulate ale intestinului.

Foto: shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc