Avem eticheta! Ce conțin, de fapt, micii muntenești din supermarketurile Carrefour

  • Publicat:
Avem eticheta! Ce conțin, de fapt, micii muntenești din supermarketurile Carrefour
Micii sunt preferații tuturor românilor

Anual, românii consumă aproape o jumătate de miliard de mici! De 1 Mai, 30 de milioane de mititei “sfârâie” pe grătare. Nimic nu este mai delicios decât un mic delicios, cu muștar și o felie de pâine proaspătă! În această perioadă, românii au consumat mici din supermarketuri în cantități enorme, dar nu toți știu ce conțin, de fapt, micii muntenești de la Carrefour! 

Micii, preferații tuturor de 1 Mai

De 1 Mai, micii sunt ”vedetele” de pe grătar și sunt adorați de mulți români, mai ales dacă lângă ei se mai află și o bere rece. Dar v-ați vreodată ce conțin micii care se regăsesc în supermarketurile din România? Cetățenii îi consumă fără să știe din ce ingrediente sunt făcuți.

Pe piața românească există o gamă variată de sortimente de mici. În supermarketuri se găsesc mici din carne de porc, porc și vită, porc și oaie sau mici din carne de pui. Cei mai căutați sunt micii muntenești de la Carrefour, preparați din carne de porc și vită. Dar ce conțin aceștia?

Citește și: Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt

Ce conțin micii muntenești din Carrefour

Micii sunt făcuți din următoarele ingrediente: carne porc 34,7%, carne vită 23% (origine România), apă, sare, extracte de condimente (usturoi, cimbru, piper, boia iute), slănină, agent de umezire, antioxidanți (acid ascorbic), acidifiant (citrat de sodiu), zaharuri, conservant (acetat de sodiu). Mai pot conține și gluten, soia, muștar și lactoză.

Cât despre valorile nutriționale, o caserolă de mici conține aproximativ: grăsimi 20 g/100 g, valoare energetică 309 kcal/100 g, glucide 0.5 g/100 g, sodiu 2.2 g/100 g, proteine 12 g/100 g și grăsimi saturate 29 g/100 g.

Sursa foto: Arhivă CSID

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Salată cu ciuperci și Mușchi File și paste cu Jambon de Curcan