O femeie în vârstă de 68 de ani acuză conducerea spitalului unde nu i s-a diagnosticat la timp un cancer că a condamnat-o la moarte

  • Publicat:
O femeie în vârstă de 68 de ani acuză conducerea spitalului unde nu i s-a diagnosticat la timp un cancer că a condamnat-o la moarte

Anne Shaw, în vârstă de 68 de ani, a dezvoltat un cancer terminal după ce medicii au eșuat în a observa o tumoare ovariană de dimensiunea unei mingi de golf, clar vizibilă într-o scanare de rutină în 2019, apoi au respins timp de doi ani solicitările ei de analize suplimentare și intervenție, în timp ce cancerul s-a răspândit.

Situația s-a complicat atât de mult până când Anne Shaw a fost în cele din urmă diagnosticată în toamna anului 2021, încât a fost nevoie de o intervenție chirurgicală care i-a schimbat radical viața. Din păcate, a fost prea târziu să elimine cancerul și i s-a dat un diagnostic terminal.

I s-a spus că, dacă tumoarea ar fi fost depistată de medici la Spitalul Universitar St James, din Leeds, la momentul respectiv, ar fi putut fi tratată simplu prin chimioterapie și monitorizare, fără nevoia unei intervenții chirurgicale invazive. 

Pacienta își dorește ca experiența ei să fie cunoscută, pentru a proteja alți pacienți care s-ar putea confrunta cu o situație similară  

Anne Shaw  dorește să discute ce s-a întâmplat în cazul ei și ce ar putea fi schimbat cu personalul din conducerea Leeds Teaching Hospitals NHS Trust, care administrează spitalul, pentru a proteja alți pacienți în viitor.

Dar reprezentanții instituției au refuzat în mod repetat să o vadă, în ciuda promisiunii că vor organiza o întâlnire după ce dailymail.co.uk a relatat despre caz în februarie anul acesta.

Pacienta a declarat: „Tot ce vreau este să stau de vorbă cu cineva și să bem o ceașcă de ceai și să discutăm despre toate acestea – dar faptul că Trustul încă nu a luat legătura spune multe”. „Sunt furioasă că ei cred că nu au responsabilitatea să învețe din experiența altora și să pună în aplicare acele lecții. M-au condamnat la moarte și nu au decența să vină și să spună: Bine, ce putem face pentru a-ți ușura puțin viața?“

Anne Shaw supraviețuise anterior cancerului de sân și ovarian

Anne Shaw este devastată că este nevoită să trăiască tot restul vieții cu o stomă, precum și de faptul că a dezvoltat o hernie ca o complicație a operației. Astfel, trebuie să poarte haine largi și să urmeze o dietă sever restricționată.

„Trăiesc o viață care nu are nicio legătură cu viața pe care soțul meu și cu mine o așteptam după pensionare”, a adăugat ea. „Ei mi-au luat atât de mult și nici măcar nu au decența să vorbească despre asta cu mine.”

Anne Shaw supraviețuise anterior cancerului la sân și ovarian, așa că avea un risc mai mare de a dezvolta din nou cancer.

Acum face campanie pentru ca scanările pacienților suspectați de cancer sau cu antecedente de cancer să fie revizuite de doi experți.

Unele studii sugerează că erorile de diagnostic sunt responsabile pentru până la unul din zece decese ale pacienților care ajung într-un spital.

„Dacă pot opri chiar și un singur pacient să aibă o diagnosticare greșită, aceea ar fi moștenirea mea”, a adăugat ea.

Sursă foto: Shutterstock

CITȘTE ȘI: Descoperire revoluționară! Cancerul ovarian, depistat în stadii incipiente cu un test de urină

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Salată cu ciuperci și Mușchi File și paste cu Jambon de Curcan