Planta care întărește rapid imunitatea | Onco-nutriționistul Marius Văduva: „Fantastic de bună…”

  • Publicat:
Planta care întărește rapid imunitatea | Onco-nutriționistul Marius Văduva:

Pentru a ne bucura deplin de frumusețea și bogăția acestui anotimp, avem nevoie de o imunitate bună, care să ne ajute să facem față infecțiilor respiratorii de sezon.

Potrivit onco-nutriționistului Marius Văduva, imunitatea este poate cel mai important lucru în momentul în care te confrunți cu o anumită afecțiune. Indiferent că vorbim despre o banală viroză sau o boală gravă.

Vitamina C, vitamina D și Zinc

De pildă, dacă ne raportăm la alimentație, cantitatea uriașă de pesticide care se folosește în cultivarea plantelor ”anulează” anumiți nutrienți din organismul nostru care ar trebui să ne ajute să luptăm împotriva bolilor.

”Eu nu am găsit până acum mai mult de un român la 1000 de persoane care are vitamina C în organism suficientă. Este cel mai important antioxidant, pe lângă glutation, pentru corpul uman.

Vitamina C dispare prima când avem nitrați în legume și fructe. Și cum antioxidanții sunt mâncați de acești nitrați, noi nu mai avem vitamina C în corp. Este mai rău decât la vitamina D, pentru că acolo lumea se mai îngrijește, dar aceasta chiar lipsește”, a mai spus onco-nutriționistul în exclusivitate în emisiunea iThink cu Iusti Fudului de la Antena 3 CNN.

Însă vitamina C este vitală atunci când vorbim de imunitate. Administrată zilnic, alături de alte două suplimente, ne poate asigura o imunitate de fier.

”Cel mai important lucru din corp, și cred că doar unul din 100 de oameni, în cel mai bun caz, ar avea cât de cât, este zincul.

Pentru imunitate aș recomanda binecunoscuta vitamina D, și aș spune oricărei persoane de peste 16-18 ani să ia 5000 UI pe zi de vitamina D. Dar pe lângă asta, aceste persoane adulte ar trebui să ia 50 mg de zinc permanent. Vitamina D, zincul și măcar 1 gram, 1.5 grame zilnic de vitamina C”, a explicat Marius Văduva.

”Acestea trei îți asigură o reparare, pentru că nu este o supraimunitate, doar un deficit pe care începi să îl completezi”, a mai explicat el.

Echinaceea stimulează sistemul imunitar și previne infecțiile virale

Potrivit onco-nutriționistului, mai există o ”armă” prin care ne putem asigura că virozele vor sta departe de noi, iar sistemul imunitar se va întări rapid. ”O plantă fantastic de bună, chiar excepțională, este, consumată sub orice formă, planta de echinaceea. Este cea care ne ridică, la nivel de celule albe, foarte rapid.

Un om care vrea să își ridice imunitatea, să consume sub orice formă planta de echinaceea.

Pentru copii există siropuri, există pe piață o grămadă. Pentru adulți prefer să ia un gram, un gram și jumătate pe zi, sunt pastile de 500 g de echinaceea și merită să iei câte un gram de pe zi timp de trei luni de zile. Nu veți avea niciun fel de probleme”, a mai spus onco-nutriționistul Marius Văduva în exclusivitate în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN.

Citește și: Echinaceea și tratarea răcelii

Cum consumăm echinaceea?

Este una dintre cele mai studiate și utilizate plante din lume. Echinaceea are o extraordinară capacitate de a ne stimula imunitatea nespecifică a organismului, plus efect antiinflamator, antibiotic și antiviral. 

Poate fi administrată preventiv, în cure de 2-3 săptămâni, pentru a reduce riscul de a contracta o viroză sau curativ, 7-10 zile, pentru diminuarea rapidă a simptomelor și pentru a evita posibilele complicații ale unei viroze.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Salată cu ciuperci și Mușchi File și paste cu Jambon de Curcan