Echinaceea și tratarea răcelii

Echinaceea este un remediu natural popular pentru reducerea simptomelor gripei și răcelii precum nas înfundat, strănut, presiunea sinusurilor.
  • Publicat:
Echinaceea și tratarea răcelii
Echinaceea și tratarea răcelii

Echinaceea este o gurpă pe plante care fac parte din familia păpădiilor, alături de floarea soarelui, chicoare, crizantemă și mușețel. Există diferite specii, dar Echinacea purpurea este cea mai populară. Alte specii includ Echinacea pallida, Echinacea laevigata și Echinacea tennesseensis. Frunzele și rădăcinile plantei au fost folosite de-a lungul anilor în medicina tradițională pentru a reduce inflamațiile și pentru a îmbunătăți sistemul imunitar.

Este un remediu natural popular pentru reducerea simptomelor gripei și răcelii precum nas înfundat, strănut, presiunea sinusurilor.

Cum funcționează echinaceea în tratarea răcelii?

Cercetările arată rezultate diferite în privința capacității echinaceei de a reduce simptomele răcelii. De exemplu, în urma unui review făcut pe 16 studii s-a ajuns la concluzia că această plantă era mult mai eficientă decât un tratament placebo pentru prevenirea și tratarea infecțiilor respiratorii precum răceala. Un al review făcut pe 14 studii arată că aceasta reduce dezvoltarea răcelii cu 58% și scade durata simptomelor cu 1.4 zile. Similar, un studiu la care au participat 80 de persoane care au luat echinaceea, durata simptomelor răcelii au fost reduse cu 67% comparativ cu tratamentul placebo.

Potențiale efecte adverse

Deși echinaceea este în general considerată sigură, aceasta a fost asociată câtorva efecte adverse precum durerile de stomac, stările de greață, dificultatea de a respira, urticarie și umflături la nivelu pielii. În timp ce studiile sugerează că această plantă poate fi folosită de femeile însărcinate și cele care alăptează, trebuie utilizată cu precauție. În rândul copiilor, echinaceea poate fi asociată urticariei, iar din acest motiv nu este recomandată copiilor sub 12 ani.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”