Toxiinfecții alimentare – cum le tratezi prin metode naturiste? Explică dr. Ruxandra Constantina

Iată 12 aliați de încredere atunci când vrei să alegi produse naturiste pentru ameliorarea și trarea toxiinfecțiilor alimentare!
  • Publicat:
Toxiinfecții alimentare - cum le tratezi prin metode naturiste? Explică dr. Ruxandra Constantina
Dr. Ruxandra Constantina: ”În formele uşoare ale toxinfecțiilor alimentare alături de un regim alimentar, putem utiliza cu succes terapiile naturale cu plante şi produse ale stupului care au acţiune antiseptică, antibiotică, antivirală, cresc imunitatea organismului, diminuează simptomatologia şi combat deshidratarea şi diareea.”

Dr. Ruxandra Constantina- medic specialist medicină de familie, medicină generală, apifitoterapie vine cu explicații despre prevenția toxiinfecțiilor alimentare și tratamentul acestor afecțiuni digestive acute prin metode naturiste. Este bine să ai în casă, dar și în trusa de medicamente pe care o folosești în deplasări ceai de mentă, echinaceea, afin, mușețel, dar și produse apicole precum propolis.

 

CSÎD: Ce plante sunt de folos pentru a prepara infuzii ce ajută la tratarea unei toxiinfecții alimentare? Cum se folosesc?

Dr. Ruxandra Constantina: Echinaceea este una dintre cele mai puternice plante care ajută organismul în lupta cu infecțiile, inclusiv cele digestive; se poate administra sub formă de tinctură (1 linguriță de 2-3 ori/zi diluată în 150 ml apă sau ceai), capsule sau infuzie (2-3 căni/zi), timp de 15 zile.

Menta este o plantă deosebit de utilă în aceste cazuri, deoarece are proprietăți analgezice și antiseptice, combate colicile, distruge microbii; de obicei, se administrează în combinație cu mușețelul, timp de 10-15 zile, sub formă de ceai (1 cană de 2 ori/zi) sau tinctură (1 linguriță de 2-3 ori/zi diluată în 150 ml apă sau ceai) sau afin.

Aceeași acțiune antiseptică și antidiareică puternică o au și tinctura de coada-șoricelului, coada-racului, crețișoara,  administrate 1 linguriță de 2-3 ori/zi, în 200 ml apă sau ceai.

Sunătoarea are proprietăți antiseptice, poate fi utilizată sub formă de tinctură sau ceai.

Cimbrul, cimbrișorul, busuiocul au efecte benefice, antiseptice, reglează digestia, combat vărsăturile, absorb gazele intestinale. Se recomandă a se consuma 2-3 căni/zi de ceai din cimbru, busuioc, cimbrișor.

Infuzia de anghinare combate cu succes greața și vărsăturile; se consumă 1 cană de ceai de 2 ori/zi, băute de-a lungul zilei.

Propolisul, o minune a naturii, de folos și în cazul toxiinfecțiilor

CSÎD: Mai există și alte soluții naturale pentru combaterea toxiinfecțiilor alimentare?

Dr. Ruxandra Constantina:

Propolisul este unul dintre cele mai puternice antibiotice naturale existente, se administrează sub formă de tinctură propolis, doza va fi în funcție de vârstă, 1-15 zile.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi
Editor - Mădălina Drăgoi
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ... citește mai mult
Recomandare video
Cancerul colorectal (colon și rect): când se face operația minim invazivă