Sirop de păducel cu miere: rețetă simplă și beneficii pentru imunitate și inimă

Sirop de păducel cu miere ➤ Rețetă sirop de păducel ➤ Rețetă fără zahăr ➤ Beneficiile siropului de păducel ➤
  • Publicat:
  • Actualizat:
Sirop de păducel cu miere: rețetă simplă și beneficii pentru imunitate și inimă

Sirop de păducel cu miere, un deliciu care poate fi savurat ca atare sau ca umplutură pentru clătite fragede. Dar mai întâi să vă oferim rețeta, să aflăm care sunt beneficiile acestei plante medicinale, ale căror fructe pot fi transformate într-un delicios sirop.

Întreaga plantă poate fi valorificată în scop terapeutic, dar și gastronomic: frunzele, florile și fructele de păducel. Din acestea pot fi preparate ceaiuri, tincturi, jeleu, sirop sau chiar… vin.

Beneficii păducel pentru inimă, creier și imunitate

Principalele efecte benefice ale păducelului se resimt asupra inimii și circulației sângelui, planta având puternice proprietăți antihipertensive.

Astfel, vasele de sânge funcționează corect, iar circulația sângelui este neperturbată, rezultând o sănătate a inimii de invidiat.

Păducelul este indicat și persoanelor care au probleme cu varicele sau cu memoria – îmbunătățește circulația sângelui la mâini și picioare, dar și către creier.

De asemenea, păducelul poate avea efect benefic și în cazul celor care se confruntă cu anxietate, stres sau depresie. Ceaiul de păducel ajută la reducerea agitației și nervozității, ameliorează palpitațiile și are efect benefic asupra sistemului nervos central.

Datorită flavonoidelor conținute, antioxidanți care au proprietăți anticancerigene și antivirale, a calciului, vitaminei C, pectinelor și taninilor, păducelul este un extraordinar aliat în lupta cu radicalii liberi ce pot favoriza îmbătrânirea celulară, dar și virozele care ne dau târcoale în sezonul rece.

Faimosul sirop de păducel poate fi adjuvant și în caz de diaree, având rol tonic și remineralizant.

Rețetă sirop de păducel cu miere

Siropul de păducel poate fi folosit ca topping pentru înghețată, ca umplutură pentru clătite, în iaurt, ca dressing pentru o salată răcoritoare și vitaminizantă sau, de ce nu, pentru un strop de gust în șampanie. Posibilitățile sunt nelimitate!

Și pentru că rețeta de sirop de păducel pe care o s-o dezvăluim mai jos este foarte simplă, îți recomandăm să faci acasă acest preparat, pentru a-l avea la îndemână oricând ai chef de „o mică tratație”.

Iată care sunt ingredientele și modul de preparare al acestui sirop de păducel fără zahăr!

Ingrediente:

  • 1 kilogram de fructe de păducel curățate și spălate bine
  • 700 mililitri de apă
  • O lingură de miere
  • Sucul de la o lămâie

Mod de preparare:

Adu la fierbere apa în care ai pus fructele de păducel. Redu flacăra la minimum și mai lasă pe foc încă 30 de minute, amestecând periodic ca să nu se lipească fructele de fundul vasului. Când fructele sunt pe jumătate fierte, folosește un zdrobitor de cartofi pentru a pasa fructele. Continuă să amesteci și să presezi bine până obții un piure. Mai adaugă apă dacă este nevoie.

Dă deoparte vasul și trece prin sită conținutul, deasupra unui castron încăpător. Presează bine pulpa și sucul, astfel încât doar semințele să rămână în sită.

Toarnă siropul vâscos din castron într-un borcan, adaugă mierea și sucul de lămâie, amestecă bine și acoperă cu un capac. Borcanul cu sirop de păducel se păstrează la frigider. Astfel, siropul se va mai întări puțin, căpătând consistența unui lichid vâscos și grosuț, numai bun de umplut clătite. Poftă bună!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări:
Beneficii ascunse ale reflexoterapiei
Beneficii ascunse ale reflexoterapiei
10 remedii naturale care alină arsurile la stomac și indigestia
10 remedii naturale care alină arsurile la stomac și indigestia