Zincul în susținerea sistemului imunitar

Deși nu toată lumea este familiarizată cu acest aspect, zincul are un rol important în susținerea sistemului imunitar.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Zincul în susținerea sistemului imunitar

Zincul este un mineral care nu poate fi produs de organism independent, el trebuie suplimentat prin intermediul alimentelor sau suplimentelor alimentare care îl conțin.

Dacă vrei să afli mai multe detalii despre zinc și despre cum poți să îți ajuți organismul să reziste împotriva răcelii și gripei, mai ales în sezonul rece, citește următoarele rânduri și înarmează-te cu cea mai bună protecție imunitară.

Cum te ajută zincul în susținerea sistemului imunitar

Având numeroase funcții, zincul se găsește intracelular în proporție de 95% și în cantități foarte mici în compoziția tuturor organelor, țesuturilor și fluidelor corpului nostru. Acesta are roluri precum asigurarea funcționării normale a digestiei, echilibrarea producției de hormoni și prevenirea diabetului.

Pe lângă acestea, el ajută la repararea și dezvoltarea mușchilor, are efecte antioxidante și este cunoscut și pentru proprietățile sale antiinflamatoare și antiîmbătrânire. Rolul său esențial în imunitate a fost descoperit în urmă cu aproape 60 de ani, când o importantă carență de zinc în rândul populației a dus la multe dezechilibre și infecții recurente.

Sistemul imunitar este strict legat de prezența zincului în organism, care determină activarea celulelor T, responsabile atât de procesul de diviziune celulară, cât și de funcționarea sistemului imunitar. Dacă zincul are un nivel scăzut în organismul nostru, atunci vom fi mai susceptibili la apariția infecțiilor.

Mai mult decât atât, zincul este un bun adjuvant în reducerea simptomelor asociate răcelilor și virozelor, având efect notabil în ameliorarea inflamației de la nivelul mucoasei nazale.

Astfel, s-a demonstrat că, printr-o alimentație corectă și prin administrarea suplimentelor alimentare cu zinc, care să asigure nivelul optim de zinc din organism, vom putea reduce semnificativ durata de manifestare a răcelii sau a gripei.

În această privință, este cunoscut faptul că zincul se poate suplimenta prin consumul produselor de origine animală, precum carne, lactate și fructe de mare, dar se poate obține și din surse vegetale, cum sunt verdețurile, nucile, cerealele integrale și leguminoasele.

Totuși, este bine să reținem că necesarul de zinc trebuie respectat: 8 miligrame pe zi pentru femei, 11 miligrame pe zi pentru bărbați și 12 miligrame pe zi pentru femeile însărcinate sau care alăptează.

În caz contrar, excesul de zinc poate cauza stări de greață, gust neplăcut în gură sau chiar probleme mai drastice, precum deficit de cupru, anemie și afecțiuni ale sistemului nervos.

Naturalis ViroProtect Rapid, aliatul tău în sezonul rece

Dacă ai nevoie de un supliment echilibrat care, pe lângă zinc, să conțină alte 8 ingrediente active speciale, cu rol în menținerea sănătății organismului, alege ViroProtect Rapid, de la Naturalis!

Împreună cu seleniul și vitaminele C și D, zincul din compoziție contribuie eficient la întărirea sistemului imunitar.

Extractul de flori de Lumânărică calmează gâtul iritat şi, alături de extractul de Pelargonium sidoides, susține sănătatea căilor respiratorii.

Socul, de asemenea, crește rezistența naturală împotriva stărilor gripale, în vreme ce extractul de scoarță de salcie albă reduce răspunsurile inflamatorii ale acestora, fiind denumit și “aspirina naturală”, pentru că scade febra și combate durerile asociate răcelii.

Așadar, datorită compușilor săi de bază, ViroProtect Rapid susţine sistemul imunitar, calmează tusea şi gâtul iritat şi contribuie la menținerea sănătății sistemului respirator. Acest supliment are avantajul de a nu conține zahăr, ceea ce îl recomandă în cazul persoanelor cu diabet sau celor care nu consumă zahăr de obicei în dieta lor.

Un plic de ViroProtect Rapid, pe zi, dizolvat în 150 de ml de apă caldă reduce manifestările gripale, generând o stare de bine și luptând activ pentru susținerea unui sistem imunitar imbatabil.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Fenicul: 4 beneficii de necontestat
Fenicul: 4 beneficii de necontestat
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări:
Beneficii ascunse ale reflexoterapiei
Beneficii ascunse ale reflexoterapiei
10 remedii naturale care alină arsurile la stomac și indigestia
10 remedii naturale care alină arsurile la stomac și indigestia