Antibioticul natural care ne protejează împotriva virozelor şi ne stimulează imunitatea | Dr. Ruxandra Constantina: „Conţine un izvor de vitamina B”

  • Publicat:
Antibioticul natural care ne protejează împotriva virozelor şi ne stimulează imunitatea | Dr. Ruxandra Constantina:
sursa foto: Envato

Dr. Ruxandra Constantina, Medic Specialist Medicină de familie, Apifitoterapie, a vorbit recent la Antena 3 CNN despre antibioticul natural care ne protejează împotriva virozelor, dar şi despre prevenţie şi suplimente pentru imunitate.

„Răcim şi pentru că stăm mai mult în interior. Cred că în primul rând pentru că stăm mai mult în interior, în spații aglomerate. După aceea stăm mai puțin în aer liber.

Când este frig afară, stăm prea mult timp în interior şi prea puţin în aer liber, prin urmare mai puţină absorbţie a vitaminei D, care este implicată direct în imunitate”, a spus Dr. Ruxandra Constantina.

Cum putem preveni apariția formelor grave de viroză

„Important e că aceste răceli, de exemplu, un guturai să nu se transforme în traheobronşită, pneumonie, laringită.

În această perioadă putem lua vitamina D pentru că nu ne mai expunem la soare. Pentru copii, în concentraţii de 400-800 de unităţi internaţionale, până la 4.000-5.000 de unităţi pe zi pentru adulţi.

Putem combina cu magneziu, vitamina K2. Vitamina C să încercăm să o luăm din alimente. Avem fructele de pădure, citricele, verdeţurile”, a mai adăugat Dr. Ruxandra Constantina.

Infecțiile respiratorii pot fi provocate de:

  • rhinovirusuri (de altfel și cele mai răspândite)
  • coronavirusuri (SARS COV 2 și conexe)
  • adenovirusuri
  • virusuri gripale
  • virus sincitial respirator

„Dozele mari de 1-3 g, le luăm pe doar atunci când suntem răciţi şi avem nevoie. Să nu uităm de produsele stupului. Mierea, propolisul, care este un antibiotic natural deosebit de puternic şi care conţine B-uri naturale”, a subliniat Dr. Ruxandra Constatina.

Prevenția formelor de viroză, care vin însoțite de complicații

Dietă. Mâncăruri calde, bogate în proteine de calitate, vitamine / salate de verdețuri bogate în fibre și antioxidanți.

Consum de fructe proaspete: mere, pere, gutui, citrice (îndeosebi).

Hidratare. Ceaiurile calde întăresc imunitatea (echinaceea, hibiscus, ghimbir, curcumină, etc) și limonade (lămâie, mentă).

Mișcare (jogging, plimbări în aer liber, dans, etc).

Respectarea normelor de igienă (spălarea cât mai frecvetăa a mâinilor, uscarea acestora cu prosoape din hârtie, acoperirea gurii și a nasului în timpul strănutului, etc).

Preparate apicole potrivite în tratarea virozelor

  • mierea naturală de albine
  • propolisul (proprietăți antiseptice, antiinflamatorii, antibiotice puternice)
  • polenul
  • lăptișorul de matcă (energizant fizic, psihic natural)
Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”