Alertă medicală în Prahova! Bărbat infectat cu toxină botulinică, după consumul unei conserve de pește

O urgență medicală a avut loc acum câteva zile la un spital din Prahova! Un bărbat a fost infectat cu botulism, după ce a consumat două conserve de pește contaminate.
  • Publicat:
Alertă medicală în Prahova! Bărbat infectat cu toxină botulinică, după consumul unei conserve de pește

Un incident alarmant a avut loc în orașul Urlați din județul Prahova, acolo unde un bărbat în vârstă de 51 de ani a fost internat la Spitalul Județean de Urgență Ploiești cu diagnosticul de botulism. Se pare că pacientul a avut de suferit în urma consumului de conserve de pește, iar tratamentul necesar a trebuit să fie adus din Republica Moldova, deoarece nu s-a găsit în România.

Conserve de pește infectate cu botulism

Conform declarațiilor directorului medical al Spitalului Județean Ploiești, Andrei Ilinca, bărbatul a mâncat două conserve cu pește în data de 9 aprilie, iar a doua zi au apărut primele simptome ale bolii. Inițial, acesta s-a prezentat la Spitalul Orășenesc Urlați, unde i s-a acordat tratament pentru simptomele digestive. Cu toate acestea, pe parcursul tratamentului, au apărut și simptome neurologice severe, cum ar fi dificultatea de a înghiți și slăbiciune în ceea ce privește ridcarea pleoapelor, motiv pentru care a fost transferat la Spitalul Județean Ploiești.

Tratamentul adus de la Chișinău

La Spitalul Județean, medicii au constatat diagnosticul de botulism și au solicitat urgent antitoxină botulinică. Din păcate, această substanță vitală nu era disponibilă în România, ceea ce a dus la o situație critică pentru pacient. Pentru a salva viața bărbatului, spitalul a fost nevoit să apeleze la sprijinul Spitalului de Boli Infecțioase din Chișinău, Republica Moldova. Prin intermediul unor eforturi coordonate, au fost aduse două doze de antitoxină, iar pacientul a primit deja prima doză, ceea ce a dus la o îmbunătățire a stării sale de sănătate.

Situația nu este însă complet rezolvată, deoarece este necesară administrarea celei de-a doua doze de antitoxină pentru a asigura recuperarea completă a pacientului. Din fericire, în urma unor demersuri rapide, marți este programată aducerea celei de-a doua doze de antitoxină botulinică de la spitalul din Chișinău.

Sursă foto – Thaiview / Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Maria Crișan - Web-editor
Sunt pasionată de tot ce ține de sănătate și lifestyle. Jonglând dintotdeauna cu „armele” cele mai puternice, cuvintele, îmi place să împărtășesc cu cititorii diverse sfaturi și idei despre tot ceea ce înseamnă o viață trăită sănătos și frumos. Lucrez în jurnalism de 3 ani, ...
citește mai mult
Recomandare video
Salată cu ciuperci și Mușchi File și paste cu Jambon de Curcan