Lecții gratuite de educație acvatică la Mamaia

Acțiunea clubului are ca scop creșterea gradului de conștientizare asupra importanței educației acvatice la copii și bebeluși.
02.08.2021
Lecții gratuite de educație acvatică la Mamaia
Lecții gratuite de educație acvatică la Mamaia

O echipă de instructori ai Acvatic Bebe Club oferă, pe întreg parcursul lunii august, lecții gratuite de educație acvatică, la malul mării, în Mamaia. Acțiunea clubului are ca scop creșterea gradului de conștientizare asupra importanței educației acvatice la copii și bebeluși.

Statisticile internaționale arată că înecul este principala cauză de deces accidental în cazul copiilor cu vârste de 1-4 ani, iar participarea la lecții de educație acvatică poate reduce cu până la aproape 90% riscul de înec.

Cursurile sunt oferite gratuit, în fiecare zi de marți, miercuri și joi, pe parcursul lunii august, între orele 11.00-12.00 și 16.00-17.00. Copiii care participă la cursurile de educație acvatică trebuie să fie însoțiți de un adult.  De asemenea, în fiecare zi de miercuri, între orele 15.00 și 16.00, instructorii vor răspunde întrebărilor legate de siguranța acvatică, teama copiilor de apă, beneficiile înotului și ce impact are acesta asupra celor mici, încă din primele săptămâni de viață.

Beneficiile educației acvatice

”În cei aproape 10 ani de activitate am constatat că mulți părinți și-ar fi dorit să afle despre cursurile de educație acvatică și despre lecțiile de înot dedicate bebelușilor mult mai devreme. În 2020 am observat un interes ridicat din partea părinților atât din punct de vedere al dobândirii unei abilități ce poate salva vieți, cât și din punct de vedere al beneficiilor înotului asupra dezvoltării fizice și socio-emoționale a copilului. Sunt câteva dintre motivele pentru care am decis să continuăm și să extindem programul de educație acvatică de la malul mării, în paralel cu activitatea noastră la clubul din București”, a explicat Carmen Dumitru, fondator al clubului.

De altfel, beneficiile educației acvatice au fost confirmate de numeroase cercetări. Astfel, aceasta este una dintre cele mai recomandate forme de mișcare, indiferent de vârstă, și singura care poate fi începută încă din primele săptămâni de viață. Cercetările arată că înotul început de la vârsta de 4-6 luni, poate dezvoltă abilități de comunicare și socializare, reglează apetitul și programul de somn, reduce anxietatea de separare și întărește sistemul imunitar. De asemenea, educația acvatică duce la creșterea stimei de sine și a încrederii în propriile forțe și pune baze solide în tranziția către alte contexte de învățare, cum ar fi limbile străine sau alte sporturi.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Raed Arafat, despre moarte: „Sper să vină cât mai târziu”
Recomandări: