Dăruieşte 3 ore pe săptămână copiilor orfani

Să ajuţi o persoană aflată în nevoie nu înseamnă nepărat să îi dai bani sau bunuri materiale ci doar să îi dăruieşti din timpul tău.
Dăruieşte 3 ore pe săptămână copiilor orfani
Dăruieşte 3 ore pe săptămână copiilor orfani, foto Asociatia Ajungem Mari

Copiii din centrele de plasament au nevoie de oameni calzi care să îi asculte, să îi înveţe şi să îi încurajeze permanent. Ei nu au familia aproape, iar personalul din centre este insuficient pentru a acoperi nevoile copiilor. Programul educaţional Ajungem MARI caută voluntari pentru 2.200 de copii din Bucureşti şi 24 de judeţe, voluntari care să dedice copiilor 3 ore pe săptămână în următorul an şcolar.

  
Mulţi adulţi se simt singuri şi au sentimentul inutilităţii, iar mulţi copiii sunt abandonaţi la propriu şi sunt în centre de plasament. Printr-un program de voluntariat al adulţilor, copiii pot primi atenţia şi sfaturile de care au atâta nevoie. S-a observat că este mai uşor pentru copii să înveţe de la voluntari pe care îi apreciază şi respectă şi sunt încântaţi să se simtă, la rândul lor, apreciaţi şi respectaţi. Voluntarii merg săptămânal în centre şi îi ajută pe copii să scrie şi să socotească, să recupereze informaţiile pe care nu le-au înţeles la şcoală, să fie mai atenţi şi mai răbdători, să îşi controleze emoţiile. Ei devin pentru copii prieteni şi modele de viaţă. 
 
“Important e să vii cu inima deschisă, să îi cunoşti şi să îi accepţi pe copii aşa cum sunt
. Abia după ce se creează o relaţie, voluntarii îşi pot seta obiective de învăţare. Sunt copii sensibili şi minunaţi, cu răni mari în suflet, iar după toate experienţele triste prin care au trecut, ei îşi doresc în primul rând acceptare şi prietenie.” spune Iarina Taban, fondatoarea programului

Ce zic voluntarii

„Voluntariatul la Ajungem Mari este una dintre cele mai frumoase experienţe. M-a ajutat să devin un om mai bun, să descopăr suflete pure şi să dăruiesc cunoştinţe, inspiraţie şi iubire acolo unde lipsesc cel mai mult. Am învăţat de la copii şi de la colegii voluntari că fiecare gest contează şi contribuie la viitorul lor.” Mariana, voluntar în Braşov.
 
“Sunt aici pentru ei să îi ascult şi să îi încurajez, să îi învăţ cum să se poarte în lume. Pentru mine cea mai mare satisfacţie ar fi să mă cheme peste ani la nunta lor şi să îmi spună că sunt bine şi fericiţi.”- Cetin, voluntar  în Bucureşti


 Cu unii copiii voluntarii lucrează chiar de 5 ani


Programul educaţional Ajungem MARI sprijină copiii pe termen lung, iar cu unii copii se lucrează chiar de 5 ani, de la începutul programului. Schimbările se fac cu paşi mici şi perseverenţă. De aceea este nevoie de mai mulţi voluntari care să se implice în fiecare comunitate. Vin mereu în centre alţi copii care au trecut prin experienţe greu de suportat. Centrele se închid şi copiii sunt mutaţi în căsuţe sau apartamente de tip familial, iar voluntarii zâmbitori îi urmează, reprezentând un element de stabilitate în vieţile lor.
 
Termenul limită pentru înscriere este 20 august 2019. Înscrierea se face prin completarea unui formular online pe website-ul www.ajungemmari.ro la secţiunea Devino Voluntar, acolo unde se găsesc şi toate detaliile despre program. 

Mădălina Drăgoi
Mădălina Drăgoi

Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy.

Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru care lucrau atât din punct ... citește mai mult

Recomandare video
Dr. Raluca Oprea: dieta echilibrată, primul pas în tratamentul ficatului gras
Recomandări: