Cererea pentru intervențiile estetice, creștere cu 15% datorită purtării măștilor

Iancu Morad, medic chirurg estetician, declară că s-a remarcat, în ultimele luni, o creștere a cererii pentru intenvenții estetice, atât chirurgicale, cât și minim invazive.
07.11.2020
Cererea pentru intervențiile estetice, creștere cu 15% datorită purtării măștilor
Cererea pentru intervențiile estetice, creștere cu 15% datorită purtării măștilor

Pandemia ne-a schimbat radical stilul de viață, iar, odată cu noile norme de distanțare fizică, purtatul măștilor de protecție a devenit obligatoriu în spațiile publice. Acest nou stil de viață, dar și stresul cauzat de nesiguranța zilei de mâine în timpul pandemiei au influențat inclusiv domeniul medicinei estetice. Iancu Morad, medic chirurg estetician, declară că s-a remarcat, în ultimele luni, o creștere a cererii pentru intenvenții estetice, atât chirurgicale, cât și minim invazive.

Zona din jurul ochilor are de suferit

„Cererea de operații estetice și proceduri de înfrumusețare a crescut considerabil în ultimele luni, iar acest lucru a fost pus pe seama impactului pe care îl are purtatul zilnic al măștii asupra calității pielii, în special a celei din jurul ochilor. Apoi, aspectul estetic este afectat de stresul pe care îl simțim cu toții în această perioadă. Semnele înaintării în vârstă sunt mai accentuate și, de aici, apare dorința de a ne îngriji mai mult aspectul estetic. Purtatul măștii face ca tenul să nu mai respire atât de bine și să devină tern, fără strălucire. Pielea sensibilă din jurul ochilor este agresată de marginea superioară a măștii, astfel că ridurile devin mai pronunțate. Injectările cu toxină botulinică (botox) repară această problemă. La fel, blefaroplastia este cea mai cerută intervenție chirurgicală, pentru eliminarea pielii în exces din zona pleoapelor. Se obține o privire mai luminoasă, un aspect mult întinerit. Atât doamnele, cât și domnii, privesc intervențiile estetice drept bucurii pe care și le oferă în această perioadă dificilă, o stare de bine într-o etapă a vieții extrem de stresantă”, explică medicul chirurg estetician Iancu Morad.

Blefaroplastia, printre cele mai cerute intervenții estetice în 2020

„Odată ce am început să purtăm zilnic măști de protecție, atenția a fost direcționată automat spre îngrijirea mult mai atentă a zonei ochilor. Astfel, blefaroplastia se numără anul acesta printre cele mai solicitate intervenții estetice. Atât când vine vorba despre femei, cât și de bărbați. Blefaroplastia reprezintă înlăturarea pielii și grăsimii în exces de la nivelul pleoapelor. Oamenii o preferă și pentru că este o intervenție rapidă, nu necesită o perioadă lungă de recuperare. Dar și pentru rezultatul întotdeauna spectaculos. Acela de privire periferică îmbunătățită, ochi mai luminoși și aspect general vizibil întinerit al întregului chip”, dezvăluie medicul chirurg estetician Iancu Morad.

Injecțiile cu Botox rămân și anul acesta cel mai solicitat tratament minim invaziv de întinerire

„Ștergerea ridurilor cu toxină botulinică (botox) rămâne prima soluție antiaging pentru frunte și zona din colțul ochilor. Cutele orizontale apărute pe frunte din cauza stresului, dar și ridurile de expresie se pot estompa considerabil în urma tratamentului cu botox. Imediat după efectuarea procedurii, pacienții observă cum mușchii se relaxează treptat. Rezultatul final se instalează în maxim o săptămână și se menține până la 6 luni. Este o procedură rapidă, 100% sigură și nu necesită perioadă de recuperare. În urma sa, chipul devine mai luminos și capătă un aspect vizibil întinerit”, adaugă medicul chirurg estetician Iancu Morad.

Buze de tip M, chiar și sub mască

În ciuda purtatului măștii, s-a remarcat o cerere neașteptat de mare pentru remodelarea buzelor, în special după ce medicul chirurg Iancu Morad a lansat propria tehnică, denumită M-Technique.

„Chiar dacă purtăm mască într-o mare parte a zilei, important este cum ne simțim când ne privim în oglindă. Iar pe acest criteriu am pus și interesul mare pentru remodelarea buzelor în acest an. Eu mi-am dorit să pun la punct o procedură care să aibă ca rezultat buze cu mai mult volum și un contur atrăgător, dar în perfectă armonie cu trăsăturile feței. Am studiat și am lucrat foarte mult până am pus bazele M-Technique. Această tehnică proprie înglobează mai multe tehnici, îmbunătățite și modificate, practicate într-o anumită ordine ce pune accent pe detaliile anatomice ale buzelor. Rezultatul este spectaculos, feminin, dar are un aspect natural și în armonie cu restul feței.

Ce trebuie știut este că e un tratament complex. Durata procedurii este mai mare în comparație cu augmentarea clasică a buzelor cu acid hialuronic. Durata este de aproximativ 20-25 de minute”, declară Dr. Iancu Morad.

Soluția fără injectare sau operație

„Sunt însă și pacienți care vor doar îmbunătățirea tenului per ansamblu, fără a apela la injectări sau operație. În acest caz se folosește dermapenul, un dispozitiv cu ajutorul căruia se introduce în piele un cocktail de substanțe hrănitoare ce revitalizează tenul și îi dau înapoi strălucirea pe care și-a pierdut-o în urma purtării măștii de protecție mai multe ore pe zi. Pielea devine foarte fină, uniformă, vizibil mai fermă și luminoasă. Este un tratament minim invaziv foarte rapid ce nu necesită perioadă de recuperare”, spune medicul chirurg estetician Iancu Morad.

Cel mai nou articol Video:
Dr. Horia Cioflan: chirurgia robotică în afecțiunile ginecologice