Alergiile încrucişate – atenţie dacă sunteţi alergici la polen, anumite alimente pot fi periculoase

Potrivit medicalnewstoday.com, o treime dintre persoanele diagnosticate cu alergie la polen pot avea reacţii alergice şi la anumite alimente.
19.07.2012
Alergiile încrucişate - atenţie dacă sunteţi alergici la polen, anumite alimente pot fi periculoase

Potrivit medicalnewstoday.com, o treime dintre persoanele diagnosticate cu alergie la polen pot avea reacţii alergice şi la anumite alimente. Această reacţie, cunoscută şi drept sindrom alergic oral, poate fi de slabă intensitate, la fel cum poate fi şi deosebit de agresivă.

Simptomele includ mâncărimi, furnicături sau tumefierea cavităţii bucale, senzaţie de vomă, diaree, reflux gastroesofagian, dureri de stomac. Reacţia este provocată de proteine similare polenului. Astfel, dacă sunteţi alergici la polenul arborilor, aţi putea avea reacţii alergice şi atunci când mâncaţi mere, cireşe, prune, migdale, alune.

Dacă sunteţi alergici la polenul buruienilor, este posibil să suferiţi reacţii şi când consumaţi pepene galben, banane, ceai de muşeţel sau Echinacea. Simptomele se menţin câteva minute şi arareori pun viaţa în pericol – caz în care avem de-a face cu şocul anafilactic. Decojiţi sau preparaţi termic fructele pentru a elimina o parte din alergeni.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Diana Suciu

Diana Suciu este un jurnalist cu experienţă în realizarea de ştiri şi articole pentru on line, fiind unul dintre primii redactori ai site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”. De-a lungul timpului, Diana Suciu a scris sute de ştiri, articole şi interviuri atât pentru revista “Ce se întâmplă, ... citește mai mult

Recomandare video
Raed Arafat, despre moarte: „Sper să vină cât mai târziu”
Recomandări: