Navi: ”În concerte, închid ochii și simt vibrația inimilor bătând la unison pe muzică!”

Navi a știut încă din copilărie că muzica este domeniul în care vrea să performeze.
Navi: ”În concerte, închid ochii și simt vibrația inimilor bătând la unison pe muzică!”
Cântăreața și compozitoare Navi vorbește despre drumul său către muzică, foto: CMC Productions din arhiva artistei

”Atunci când cânt simt… tot. De obicei reușesc să mă transpun exact în starea în care eram când am compus piesa. Uneori nu sunt chiar cele mai “comode” sentimente și am și acum piese în setlist pe care mi-e greu să le cânt uneori, pentru că răscolesc furtuni de emoții” explică Navi, cântăreață și compozitoare. Am vorbit despre visul ei din copilărie de a cânta și despre drumul până acolo.

CSÎD: Deci pentru tine cântatul este o călătorie interioară… Ce altceva mai simți cântând?

Navi: Simt și energia publicului, în concerte, pur și simplu închid ochii și simt vibrația aceea electrică din aer, atâtea inimi bătând la unison pe muzică – e o conexiune unică, incomparabilă cu orice altceva.

Navi, foto arhiva artistei
Navi, foto arhiva artistei

CSÎD: Cum ți-ai descoperit pasiunea pentru muzică?

Navi: Când eram foarte mică scriam poezii și mi se părea mereu că le lipsește ceva. Apoi, pe la 12 ani, am descoperit că pot cânta și că-mi veneau foarte ușor linii melodice noi, pe care le inventam pe loc. Am avut norocul și determinarea să transform asta într-o meserie, să pun pe muzică tot ce simțeam și ca oamenii să rezoneze cu asta.

Navi, foto arhiva artistei
Navi, foto arhiva artistei

De mică și-a imaginat cum va fi în viața de adult

CSÎD: Cum te imaginai atunci când erai mică?

Navi: Cum am scris și într-un cântec “I give myself a deadline til I turn eighteen / I wanna be famous, loved, beautiful and thin”. Mi-a luat, ce-i drept, ceva mai mulți ani până să ating acele scopuri, aproape toate superficiale, ale copilei Navi – dar cel mai important, să fiu iubită, s-a îndeplinit și el.

 

Drumurile vieții sunt presărate și cu frici și îndoieli

CSÎD: Cu se frici te-ai luptat de-a lungul timpului vizavi de visul tău de a cânta?

Navi: Că nu sunt de ajuns de bună, că nu o să mă țină nervii și răbdarea să duc drumul ăsta lung și plin de provocări până la capăt.Am avut și mai am uneori momente de îndoială, nu e ușor deloc în meseria noastră. Dar cel mai frică mi-este de a-mi rata vocația, de a ajunge la finalul vieții și să simt că nu am făcut tot ce se putea, că nu am dat în muzică tot ce puteam să dau, că nu las o moștenire creativă în urmă. Mult din ce fac astăzi e influențat de asta: îmi construiesc un legacy de care să pot fi mândră.

Navi Grigore, foto arhiva artistei
Navi: ”Îmi construiesc un legacy de care să pot fi mândră”, foto arhiva artistei
Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi
Mădălina Drăgoi

Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy.

Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru care lucrau atât din punct ... citește mai mult

Recomandare video
Dr. Mihaela Posea: alimente permise în diabet