Cardi B, secretul pentru un păr sănătos

Părul lui Cardi B arată impecabil cu fiecare apariție, indiferent că poartă o tunsoare bob ca la premiile Grammy sau un păr extrem de lung.
16.11.2021
Cardi B, secretul pentru un păr sănătos
Foto: twitter

Părul lui Cardi B arată impecabil cu fiecare apariție, indiferent că poartă o tunsoare bob ca la premiile Grammy sau un păr extrem de lung și strălucitor ca în parteneriatul cu un brand sportiv. Nu este vorba doar de acest joc pe care-l face cu noile culori, stiluri și lungimi. În spatele acestor trucuri care o fac să arate impecabil, cântăreața în vârstă de 29 de ani depune destul de mult efort pentru a menține un păr sănătos.

Secretul lui Cardi B pentru un păr sănătos

Cântăreața, cunoscută pentru celebra piesă „WAP”, a postat recent pe contul ei de Twitter despre progresul eforturilor pe care le face pentru a avea un păr sănătos.

„Am fost atât de consistentă cu rutina mea de îngrijire a părului, cu masca pe care o folosesc și consumul de apă alcalină și uite cât de mult mi-a crescut părul”, a scris vedeta în dreptul unui selfie. „Mi-a fost teamă că părul îmi va cădea după ce l-am născut pe fiul meu pentru că l-am lăsat să crească de câțiva ani, așa că mă asigur că îl mențin și iată că mai mult a crescut”, a continuat artista.

Masca pe care Cardi B o folosește nu este o noutate. Mai exact, aplică un amestec pe care-l face acasă, iar apa alcalină face parte din compoziție. Dacă este prima oară când auzi de apă alcalină, află că aceasta are un pH mai mare de 7 și nu are un pH acid și, din ce în ce mai mult își câștigă popularitatea pe lista alimentelor sănătoase.

Apa alcalină, bună pentru creșterea părului?

Zilnic consumăm alimente și băuturi considerate acide. Atunci când organismul procesează acizii, ajunge ca de la un pH neutru să fie aproximativ 7.3. Pentru a reveni la un pH neutru, corpul se bazează pe depozitele de minerale alcaline precum calciu, magneziu, potasiu și sodiu. În multe cazuri, acest lucru creează inflamații care au impact asupra ciclului de creștere a părului. Idea de a consuma apă alcalină este că îi oferi corpului o cantitate mai mare de minerale alcaline gata să fie folosite pentru neutralizarea acelor acizi, astfel încât să nu mai fie luați din oase, organe interne, piele și păr.

Există voci care spun că apa pe care o bei nu poate afecta capacitatea naturală a corpului de a regla un dezechilibru al pH-ului. Clinica Mayo susține că nu există suficiente dovezi care vorbesc despre consumul de apă alcalină și efectele asupra pH-ului din sânge, iar Clinica Cleveland menționează că nu există studii care să vorbească despre beneficiile apei alcaline asupra sănătății.

 

Alexandra Necsoiu
Alexandra Necsoiu

ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, alexandra.necsoiu@m.ro

Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să ... citește mai mult

Cel mai nou articol Video:
Dr. Alina Gheorghe: importanța consultului oftalmologic la copii