Te gândești să vizitezi Târguri de Crăciun din Europa? Iată cum e la Târgul de la Alexanderplatz din Berlin

Doar în Berlin sunt organizate peste 100 de târguri de Crăciun. Colega noastră Mădălina Drăgoi raportează de la fața locului cum se simte magia celei mai iubite sărbători creștine.
Te gândești să vizitezi Târguri de Crăciun din Europa? Iată cum e la Târgul de la Alexanderplatz din Berlin
Cum e la cel mai frumos Târg de Crăciun din Berlin? Raportează de la fața locului Mădălina Drăgoi, foto arhivă

Europa se întrece în faimoasele Târguri de Crăciun. Mii de oameni zilnic calcă pragurile Târgurilor de Crăciun. Zeci de standuri cu mâncare specifică Crăciunului sau sezonului rece din diverse țări, zeci de standuri cu băuturi calde cu sau fără alcool, zeci de standuri cu dulciuri artizanale, zeci de standuri cu cadouri diverse, zeci de standuri cu jucării așteaptă vizitatorii dis de dimineață până seara târziu. Totul se petrece pe ritmurile celor mai faimoase cântece de Crăciun de renume internațional sau local.

 

Am vizitat unul dintre cele mai bine cotate târguri de Crăciun din Europa, celebrul Wiehnastachmarkt Alexanderplatz din Berlin, capitala Germaniei. Târgul a fost deschis anul acesta încă de pe 21 noiembrie și are porțile deschise până pe 26 decembrie. Anul acesta intrarea este gratuită.

Targ de Craciun, foto Madalina Dragoi
Târgul de Crăciun de la Alexanderplatz din Berlin are intrarea gratuită, foto Mădălina Drăgoi

Ce poți mânca la Weihnachtsmarkt Alexanderplatz

În contrast cu frigul de afară, celebrii wurști cu muștar, cârnați nemțești, proaspăt scoși de pe grill. De la 4,5 euro în sus per porție. Mai poți alege specialități din cartofi, raclette din brânză – o specialitate specifică Alpilor ce ce prepară din mai multe sortimente de brânză ce se topesc și se combină cu cartofi fierți.

Ce dulciuri se găsesc la Târgurile de Crăciun în Germania

Germania este vestită pentru turta dulce. Zeci de sortimente sunt prezente pe stadurile de la târgurile de Crăciun, evident. Lor li se adaugă și gustoasele gogoși quarkballchen, aproximativ 1,5 euro bucata. Wafele proaspete cu sos de vanilie, cremă de ciocolată sau doar cu zahăr pudrat costă de la 4 euro per bucată. Tot la capitolul dulciuri, a nu se rata celebrele standuri cu stollen. Stollen este un fel de cozonac, dat prin unt și căptușit cu zahăr pudră și plin de fructe uscate sau umplut cu mac or marțipan. Se spune în toată lumea că versiunea cea mai delicioasă a stollen-ului vine din Dresda, iar rețeta originară din 1474 este protejată prin lege și doar un număr limitat de cofetari au dreptul să producă Dresdner Stollen. Prețul per kilogram se învârte în jurul a 20 de euro.

gogosi nemtesti, foto Madalina Dragoi
Quarkballchen, celebrele gogoșele nemțești sunt delicioase, foto: Mădălina Drăgoi

Ce băuturi încălzesc vizitatorii de la Weihnachtsmarkt Alexanderplatz și cât costă

O cană de vin fiert cu condimente costă de la 5,5 euro. O specialitate de neratat este Eierpunsch, celebra băutură specifică iernii din lichior de ouă, vin alb, vanilie și zahăr. O porție costă 7 euro anul acesta. Însă berlinezii obișnuiesc să aibă și un termos cu ceai cald la ei, mai ales în sezonul rece.

patinoar
La Târgul de Crăciun de la Alexanderplatz există și un patinoar, foto Mădălina Drăgoi

Patinoarul, roata, carusele fac de asemenea deliciul publicul. Toată magia Crăciunului se ridică la înălțimea lui Berliner Fernsehturm, celebrul turn de televiziune din capitala Germaniei.

turn televiziune berlin, foto Madalina Dragoi
La lăsarea serii, din roata de la Târgul de Crăciun din Alexanderplatz, orașul este magic, foto Mădălina Drăgoi
Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi
Mădălina Drăgoi
Senior Editor și Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile ... citește mai mult
Recomandare video
Raed Arafat, despre moarte: „Sper să vină cât mai târziu”