Ziua Pământului în imagini

Sărbătorită pentru prima dată pe 22 aprilie 1970, la iniţiativa senatorului american Gaylord Nelson, Ziua Planetei Pământ a devenit in câteva zeci de ani un eveniment aşteptat şi sărbătorit în 192 de ţări.
Ziua Pământului în imagini

Sărbătorită pentru prima dată pe 22 aprilie 1970, la iniţiativa senatorului american Gaylord Nelson, Ziua Planetei Pământ a devenit in câteva zeci de ani un eveniment aşteptat şi sărbătorit în 192 de ţări. Dacă la mijlocul secolului trecut poluarea cu gaze şi fum era privită ca un ‘semn al prosperităţii’, astăzi mulţi dintre locuitorii planetei sunt conştienţi de efectele negative ale acesteia asupra lor, a animalelor şi a locurilor în care trăiesc.

Mergând mai departe, ştiind că cei 7 miliarde de oameni solicită la maxim mediul, resursele de hrană şi de energie, precum şi că numărul lor aproape s-a dublat faţă de anul primei aniversări, trendul fiind în continuare unul ascendent, grija pentru spaţiul în care trăim capătă tot mai mult sens. Drept urmare, cel puţin o dată pe an ar trebui să ne gândim la ce putem face pentru a păstra cât mai bine ceea ce avem şi să acţionăm în acea direcţie.

Tineri indieni se răcoresc în apa unui canal din Amritsar, duminică, 17 iunie 2012. Valul de căldură persistă în mare parte din nordul Indiei, în timp ce musonul, vital pentru fermieri, a atins coasta sud-vestică pe 5 iunie, cu o intârziere de 4 zile.

O fotografie făcută publică pe 26 decembrie 2011 de către NASA înfăţişează peninsula iberică evidenţiată de iluminatul urban din Spania şi Portugalia, duminică, 4 decembrie 2011.

Mai multe femei dintr-un district afectat de lipsa apei potabile aşteaptă ţinând în mână vase din plastic, la o cişmea din Bangalore, luni, 8 octombrie 2012.

Un ştiulete de porumb afectat de seceta severă poate fi văzut la o fermă din apropierea oraşului Bruceville, Indiana, Statele Unite, joi, 16 august 2012.

Dumbrava de Supercopaci Turn, parte a grădinilor horticole tematice din Grădina din Golf, poate fi văzută în Singapore, marţi, 3 aprilie 2012. Aflate în inima noului centru comercial al oraşului Singapore, Grădinile din Golf, întinse pe 101 hectare, vor cuprinde două sere şi 220.000 de plante.

O pasăre zboară pe cerul poluat al capitalei iraniene, Teheran, luni, 7 ianuarie 2013.

Femei lucrează pe un câmp, în cadrul unui program gestionat de organizaţia non-guvernamentală franceză Acţiune Împotriva Foamei, pentru a construi diguri de reţinere a apei, în apropiere de Diapaga, la 300 km nord-est de Ouagadougou, în Burkina Faso, miercuri, 21 martie 2012.

Vedere aeriană asupra insulei Tromelin realizată marţi, 16 aprilie 2013.

Mai multe imagini pe Mediafax ZOOM.

Cel mai nou articol Video:
Dr. Cristina Tănase Damian: despre prezența tatălui la naștere
Recomandări:
Zacusca – făcută în casă sau din comerț?
Zacusca – făcută în casă sau din comerț?
Andreea Ibacka urmează să nască în curând al doilea copil. Cum arată actrița
Andreea Ibacka urmează să nască în curând al doilea copil. Cum arată actrița