Vaccinurile Pfizer și Moderna te protejează de COVID pentru mulți ani STUDIU

Cercetătorii Universității de Medicină din Washington au descoperit că vaccinurile creează o reacție imună constantă în organism care protejează împotriva COVID-19.
Vaccinurile Pfizer și Moderna te protejează de COVID pentru mulți ani STUDIU
Foto: shutterstock

Vaccinurile anti-COVID-19, Pfizer și Moderna, protejează împortiva virusului pentru mai mult timp, arată un nou sutdiu. Una dintre cele mai frecvente întrebări a fost cu privire la durata de protecție pe care o oferă vaccinurile împotriva noului coronavirus și mai ales dacă vor fi necesare și alte doze pentru o eficacitate mai mare. O nouă cercetare indică faptul că o nouă doză nu ar fi necesară.

Cercetătorii Universității de Medicină din Washington au descoperit că vaccinurile creează o reacție imună constantă în organism care protejează împotriva COVID-19. Analizând celulele din nodulii limfatici ai persoanelor vaccinate, cercetătorii au determinat dacă celulele continuă să lupte împotriva virusului, chiar și la 15 săptămâni după prima doză.

”Faptul că reacția a existat aproximativ patru luni de la vaccinare, este un semn foarte bun”, a spus pentru New York Times Dr. Ali Ellebedy, imunolog și autor al studiului.

Practic, acele reacții apar după una sau două săptămâni. Cercetătorii cred de asemenea că persoanele care au avut COVID-19 și care au fost vaccinate ulterior cu Pfizer sau Moderna sunt protejate pentru tot restul vieții. Așadar, iată încă un motiv în plus de a te vaccina chiar dacă ai contactat virusul.

Studiul publicat în jurnalul Nature nu a analizat și vaccinul Johnson & Johnson, dar Ellebedy speră ca protecția să nu fie una pe termen la fel de lung. În momentul de față, pentru a reduce riscul răspândirii coronavirusului și apariția noilor mutații, vaccinul este răspunsul. Virusurile nu suferă mutații dacă aceștia nu se multiplică. Dacă li se oferă oportunitatea de a se multiplica, prin răspândirea de la o persoană la alta, atunci vor suferi și mutații, explică Dr. Ali Ellebedy.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu
Alexandra Necșoiu

ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected]

Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să ... citește mai mult
Recomandare video
Dr. Mihaela Marinescu, VITALITAS: totul despre longevitate și îngrijirea de calitate a persoanelor vârstnice