Un adolescent care și-a vândut un rinichi pentru un telefon nou este acum imobilizat pe viață

22.11.2021
Un adolescent care și-a vândut un rinichi pentru un telefon nou este acum imobilizat pe viață
Un adolescent și-a vândut un rinichi pentru un telefon / Foto: Shutterstock

„De ce am nevoie de un al doilea rinichi? Unul este suficient”, spunea atunci adolescentul, care ulterior a suferit de insuficiență renală.

Un adolescent chinez a luat o decizie extremă pentru a ține pasul cu tehnologia: și-a vândut un rinichi. El avea să regrete această decizie după ce a rămas cu sechele pe viață, suferind de insuficiență renală.

Tânărul a recurs la gestul inconștient în 2011, când și-a vândut un rinichi pe piața neagră în schimbul sumei de 3.200 de dolari. El și-a cumpărat atunci un smartphone și o tabletă, potrivit Vice.

„De ce am nevoie de un al doilea rinichi? Unul este de ajuns”, declara la acel moment adolescentul, potrivit The Epoch Times.

Tânărul are acum nevoie de dializă zilnică

Tânărul spune că a fost abordat de un bărbat pe internet care i-a oferit bani în schimbul unui rinichi. La scurt timp, adolescentul a luat parte la intervenția ilegală, unde I s-a prelevat un rinichi, care a ajuns la un beneficiar anonim.

La scurt timp, tânărul a povestit autorităților întâmplarea și 9 persoane au fost puse sub acuzare pentru vătămare intenționată și comerț cu organe.

După câteva luni, tânărul a suferit o infecție la rinichiul care i-a rămas – din cauza condițiilor insalubre în care s-a desfășurat prelevarea – ce a dus la insuficiența renală.

Acum, starea lui este atât de severă încât are nevoie dializă zilnică, întrucât rinichiul rămas nu poate față.

Medicii spun că tânărul are acum nevoie de un transplant de rinichi. De asemenea, presa internațională notează că un rinichi pe piața neagră costă în jur de 260.000 de dolari – de 80 de ori mai mult decât a primit tânărul.

Recomandare video
Dr. Raluca Oprea: dieta echilibrată, primul pas în tratamentul ficatului gras