Adrian Nartea, diagnosticat cu o tumoră intra-craniană: „Și acum, dacă stau să mă gândesc, încep să plâng”

Actorul a trecut prin momente dificile în urmă cu mai bine de cinci ani.
  • Publicat:

Adrian Nartea, cunoscutul actor din serialul VLAD, a făcut dezvăluiri șocante despre momentul în care a fost diagnosticat cu tumoră intra-craniană. În 2018, el a fost nevoit să sufere două intervenții chirurgicale. Invitat la un podcast, Adi Nartea a povestit întreaga experiență! 

Cum a fost Adrian Nartea diagnosticat cu o tumoră intra-craniană

În 2017, Adrian Nartea a primit un diagnostic dur din partea doctorilor! Actorul din serialul VLAD a aflat că are o tumoră pe creier. În urma unei consultații medicale, medicii i-au spus că a dezvoltat o tumoră în spatele ochiului stâng.

La vremea respectivă, actorul se plângea că are o ureche înfundată, dar medicii au decis să-l opereze pe Adrian Nartea, pentru a corecta deviația de sept. Dar nu a scăpat de simptomele care îl necăjeau, așa că a decis să facă un RMN, la îndemnul mamei sale. Așa a aflat de tumoră. Invitat la podcastul moderat de Liana Stanciu, Adrian Nartea a vorbit despre aceste momente dificile din viața lui.

„Aveam urechea stângă înfundată și nu știam de ce”

„Aveam urechea stângă înfundată, efectiv, și nu știam de ce. Făceam aerosoli și ORL-iștii spuneau că am urechea înfundată pentru că am deviație de sept. Mai erau niște simptome, când mergeam la dentist și stăteam cu gura deschisă foarte mult, când o închideam, mă furnica foarte tare pe dedesubt, pe partea stângă, în interior”, declara el în emisiunea lui Măruță.

„Se numește schwanom de trigemen. Este o tumoare care crește pe teaca nervilor, ca o aluniță, dar pe interior. Sunt mulți oameni care au genul ăsta de tumori care cresc și se opresc. Unele nu se opresc din creștere. Asta s-a întâmplat la mine. A fost o creștere lentă. Doctorii mi-au spus că era o chestiune de 6, 7, 8 luni până să mi se întâmple ceva neurologic, să cad efectiv pe stradă”, mai spunea actorul.

Citește și: Cum se simte Dan Ciotoi după ce s-a vindecat de cancer: „Am scăpat de el definitiv”

Actorul a trecut prin două intervenții chirurgicale în Franța

După ce a aflat diagnosticul dur, el a ales să se opereze în Franța. A suferit două intervenții chirurgicale, la Lyon: „Au fost momente grele. Am avut și experiență din astea mai mistică. Dar cel mai important lucru este că au venit la mine soția, Alina, și Mara, care avea 2 ani atunci, și în momentul în care am văzut-o….m-a umplut cu totul. Cea mică se uita la mine și nu avea nicio treabă. Aveam capul cât banița. Ne-am jucat în continuare, a înțeles. Abia după vreo săptămână s-a uitat la mine și a întrebat dacă mă doare. Acela a fost un moment…și acum dacă stau să mă gândesc, încep să plâng”. 

„Tot mama mi-a trimis după câteva zile un mail în care îmi spunea că au găsit o formațiune care e intra-craniană, să nu-mi fac probleme, să stau liniștit. Mie nu-mi venea să cred. De ce nu m-a sunat, de ce mi-a trimis mail. Probabil a vrut să evite conversația. Am înțeles că am o tumoare în cap, în spatele ochiului. (…) Am început să sun și să merg la neurologi, neurochirurgi, am consultat vreo patru. A început un periplu ca să-mi dau seama ce era de făcut. Tumoarea era mare, lungime 4 cm, lățime 3 cm, grosime vreo 1 și ceva 2 cm, mare, foarte mare. Prima operație a durat undeva la 6 ore sau 7. După am stat 7 zile în spital. (…) N-au reușit să scoată toată tumoarea, pentru că era foarte solidă pe alocuri”, mai explica Adrian Nartea, la acea vreme.

Sursa foto: facebook Adrian Nartea

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Salată cu ciuperci și Mușchi File și paste cu Jambon de Curcan