O femeie a învins melanomul după ce și-a scos 100 de alunițe

O femeie a fost diagnosticată cu cancer de piele la două luni după ce mama ei a pierdut lupta cu melanomul.
  • Publicat:
O femeie a învins melanomul după ce și-a scos 100 de alunițe
O femeie a învins melanomul după ce și-a scos 100 de alunițe

O femeie a fost diagnosticată cu cancer de piele la două luni după ce mama ei a pierdut lupta cu melanomul. S-a confirmat că Theresa Kurtz avea melanom și alte trei alunițe anormale care se puteau transforma în melanom. Femeia în vârstă de 38 de ani a fost tratată de medici, care i-au îndepărtat alunițele care îi puneau viața în pericol, plus alte 100 de alunițe de pe corp care prezentau suspiciuni.

Ce este melanomul?

Melanomul este o formă mortală de cancer de piele care crește rapid și se răspândește către orice organ dacă nu este depistat și tratat la timp, scrie Cleveland Clinic.

Societatea Americană de Cancer preconizează că în 2024 vor fi depistate peste 100.000 de cazuri noi de melanom, iar peste 8.000 dintre pacienți vor deceda. Potrivit medicilor dermatologi, majoritatea adulților au, în medie, între 10 și 40 de alunițe pe corp, iar cei care au 50 de alunițe sau mai multe au un risc crescut de a dezvolta cancerul de piele.

Povestea femeii care a învins cancerul de piele

Când Theresa Kurtz a primit diagnosticul avea 28 de ani, iar vizita la medicul dermatolog a fost făcută la insistențele mamei sale care a decedat.

„Mereu îmi zicea să merg să mă verific. A trebuit că ea să moară ca să iau în serios”, a spus femeia în vârstă de 38 de ani pentru TODAY.com.

Femeia avea un risc crescut de melanom și din cauza istoricului de familie de cancer de piele și a expunerii la razele ultraviolete. Kurtz a menționat că obișnuia să petreacă mult timp în soare, iar în copilărie părinții insistau ca aceasta să aplice factorul de protecție. Odată ce a ajuns adolescentă, nu a mai fost atât de strictă privind aplicarea factorului de protecție.

„Crezi că ești invincibil și că nimic nu ți se poate întâmpla”, a spus femeia.

Mai mult, povestește că obișnuia în liceu să meargă la solar, iar National Library of Medicine susține că femeile sub 30 de ani sunt de șase ori mai predispuse să se confrunte cu melanom dacă merg la solar.

La două luni de la moartea mamei ei, Kurtz a mers la medicul dermatolog, iar în timpul consultației, i-au fost îndepărtate 28 de alunițe suspicioase și i s-au făcut biopsii. Din toate cele 28 de alunițe, una singură era în stadiul 0.

Deși au trecut 10 ani de când a descoperit melanomul, femeia a povestit că medicii au îndepărtat în total 100 de alunițe care prezentau suspiciuni. În primii cinci ani, Kurtz a făcut controale regulate, teste de sânge și investigații imagistice la fiecare câteva luni pentru a se asigura că melanomul nu s-a răspândit în corp.

Foto: envato

Surse:

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Salată cu ciuperci și Mușchi File și paste cu Jambon de Curcan