Diferența dintre factorul de protecție pentru copii și adulți. La ce să fii atent să nu afectezi pielea celui mic

De câte ori ai auzit că factorul de protecție este obligatoriu de aplicat zilnic, 365 de zile pe an? Îți zic eu: de un infinit de ori și vei mai auzi.
  • Publicat:
Diferența dintre factorul de protecție pentru copii și adulți. La ce să fii atent să nu afectezi pielea celui mic
Diferența dintre factorul de protecție pentru copii și adulți. La ce să fii atent să nu afectezi pielea celui mic

De câte ori ai auzit că factorul de protecție este obligatoriu de aplicat zilnic, 365 de zile pe an? Îți zic eu: de un infinit de ori și vei mai auzi, pentru că este cel mai simplu mod de a te feri de pericolele expunerii la razele UV. Cremele cu factor de protecție sunt esențiale atât pentru copii, cât și pentru adulți, dar există vreo diferență între cele două? Este nevoie să cumpărăm factor de protecție separat pentru adulți și copii?

Așadar, cumpărăm sau nu factor de protecție separat pentru adulți și copii?

Răspunsul este nu. Nu este nevoie să cumperi formule separate pentru diferiți membri ai familiei. Mai mult, poți opta chiar tu, ca adult, pentru opțiunile pentru bebeluși sau copii, pentru a te asigura că nu aplici formule nepotrivite pe pielea sensibilă a celor mici.

Diferența dintre factorul de protecție pentru copii și adulți

Unele creme cu factor de protecție pentru copii tind să fie pe bază de minerale, iar asta pentru că riscul de a produce iritații este mai mic.

Diferența dintre o cremă pe bază de minerale și alta chimică ține de modul în care rămâne pe piele. De exemplu, un SPF chimic este absorbit de piele, în timp ce SPF-ul mineral rămâne la suprafața pielii. Ambele au atât avantaje, cât și dezavantaje, dar alegerea lor ține de preferințele personale.

Pentru copii, de exemplu, se recomandă deseori factorul de protecție mineral, plus limitarea expunerii la soare, în special în timpul orelor în care soarele arde foarte puternic. Academia Americană de Pediatrie recomandă ca bebelușii sub șase luni să nu fie expuși deloc la soare, iar copiii să limiteze expunerea directă la soare între orele 10:00 și 16:00.

Ce se poate întâmpla dacă aplici pe pielea copilului SPF chimic?

Cel mai rău scenariu este ca pielea lor să se irite. Copiii au o piele mult mai subțire și predispusă să absoarbă mai mult produs, motiv pentru care se recomandă formulele minerale, adică cele care rămân la suprafața pielea pentru a respinge razele UV.

Poți aplica pe pielea copilului SPF pentru adulți?

Da, cu recomandarea ca SPF-ul să aibă o formulă minerală, adică ce conține oxid de zinc, dioxid de titaniu sau o combinație între cele două și un spectru de protecție UVA/UVB de cel puțin 30.

Foto: shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân