Dieta japoneză | Singurul aliment pe care ar trebui să-l consumi la micul dejun, pentru a nu te îngrășa niciodată

  • Publicat:
Dieta japoneză | Singurul aliment pe care ar trebui să-l consumi la micul dejun, pentru a nu te îngrășa niciodată

Deși una dintre imaginile iconice ale Japoniei este cea a luptătorului de sumo, cunoscut pentru dimensiunile sale nici pe departe sănătoase, datele arată că Japonia este una dintre cele mai dezvoltate țări, cu o rată a obezității foarte mică.

Conform Organizației Mondiale de Sănătate, obezitatea și supraponderabilitatea sunt probleme de sănătate mult mai puțin frecvente în Asia în comparație cu alte regiuni ale lumii. În cazul specific al Japoniei, prevalența obezității și a supraponderabilității este de doar 3,5%, o cifră extrem de mică față de alte țări.

Aceste date se datorează, în parte, culturii japoneze care promovează un stil de viață activ, cu practici precum mersul sau bicicleta ca mijloace de transport și activități fizice tradiționale precum tai chi și karate. 

Dar influența culturii asupra stilului de viață are loc și prin dieta tradițională, care este săracă în grăsimi saturate și zaharuri rafinate și bogată în alimente nutritive precum pește, orez și legume. De fapt, una dintre dietele care au devenit populare recent se bazează pe ideea de a mânca doar o banană la micul dejun.

Banane, apă și atenție la semnele corpului

Această dietă se bazează pe un principiu fundamental: se începe ziua cu un mic dejun format exclusiv din banane și apă. După 15 sau 30 de minute, se poate bea ceai de ghimbir sau orice altă băutură caldă similară. De asemenea, se permite o gustare zilnică. 

Dar, așa cum în toate dietele există și interdicții, așa și în dieta japoneză este contraindicat să consumi alimente precum lactatele foarte grase, alimentele ultraprocesate, prăjelile, cozonacul, pizza și fast food-ul. În ansamblu, aceasta este o dietă foarte simplă și flexibilă, factori care i-au adus popularitatea în Japonia. Un exemplu este că nu există restricții, în afara acestor produse interzise, pentru prânz și cină, deși se recomandă să nu mănânci după ora 20 și să eviți alcoolul și cafeina, cu scopul de a facilita somnul de o calitate adecvată. 

Astfel, concentrându-se pe un singur aliment pentru micul dejun, se elimină nevoia de a număra calorii sau de a respecta rețete complexe, ceea ce o face accesibilă pentru multe persoane.

Unul dintre aspectele cele mai importante ale dietei japoneze cu banane la micul dejun este atenția la semnele corpului. Prin ideea că cel mai potrivit este să mâncăm doar când ne este foame și să ne oprim când suntem sătui, se contribuie la o relație mai conștientă cu mâncarea. Această practică poate ajuta la prevenirea consumului excesiv de alimente și la promovarea unei alimentații mai echilibrate pe parcursul zilei.

CITEȘTE ȘI: Dieta japoneză te scapă de FICATUL GRAS! 3 alimente pe care să le mănânci

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Salată cu ciuperci și Mușchi File și paste cu Jambon de Curcan