Îi dai pisicii carne crudă? Iată de ce este o greșeală IMENSĂ, conform specialiștilor

  • Publicat:
Îi dai pisicii carne crudă? Iată de ce este o greșeală IMENSĂ, conform specialiștilor

Ca orice stăpân de felină, vrei să te asiguri că îi oferi pisicii tale cea mai bună îngrijire, aceasta implicând și o dietă corespunzătoare nevoilor acesteia. Dacă îi dai totuși carne crudă, în ideea că face parte dintr-o alimentație completă, ar trebui să fii atent la acest aspect, pentru că studiile clinice arată că o hrană bazate pe carne crudă poate duce la dezvoltarea unor probleme de sănătate cât se poate de serioase.

De ce să nu-i dai pisicii carne crudă

În primul rând, pentru că în cazul cărnii nepreparate termic corespunzător, riscurile de contaminare cu bacterii periculoase și cu paraziți este unul extrem de mare, ca și în cazul omului. Astfel, pisica riscă să se îmbolnăvească și, de multe ori, să te îmbolnăvească și pe tine

CITEȘTE ȘI: A apărut vaccinul împotriva alergiei la părul de pisică. Tratamentul declanșează o producţie de anticorpi foarte puternică, capabilă să blocheze reacţia alergică

Apoi, carnea crudă nu îndeplinește cerințele nutriționale ale felinei. Deși o sursă importantă de proteine, aceasta are un conținut redus de calciu și minerale esențiale pentru dezvoltarea oaselor și a dinților. Calciul are un rol crucial în formarea oaselor și a dinților, în coagularea sângelui, contractarea mușchilor și transmiterea impulsurilor nervoase, iar lipsa acestuia poate duce la probleme de sănătate majore. 

Și dacă argumentele de mai sus nu sunt suficiente, ai în vedere faptul că în carnea crudă pe care i-o oferi pisicii se pot afla bucăți de os, care pot ajunge în tractul digestiv și, odată ingerate, pisicile pot dezvolta probleme serioase de sănătate. De asemenea, și oasele fierte sunt extrem de periculoase pentru pisici, pentru că le pot provoca leziuni interne.

Sursă foto: Envato

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Salată cu ciuperci și Mușchi File și paste cu Jambon de Curcan