A apărut vaccinul împotriva alergiei la părul de pisică. Tratamentul declanșează o producţie de anticorpi foarte puternică, capabilă să blocheze reacţia alergică

  • Publicat:
A apărut vaccinul împotriva alergiei la părul de pisică. Tratamentul declanșează o producţie de anticorpi foarte puternică, capabilă să blocheze reacţia alergică
Sursa foto: shutterstock

Compania farmaceutică franco-canadiană Angany testează un vaccin pentru tratarea alergiei la părul de pisică, a precizat aceasta într-un comunicat dat luni publicităţii, potrivit AFP.

ANG-101, vaccinul împotriva alergiei la părul de pisică

Vaccinul candidat, cunoscut sub denumirea de ANG-101, este bazat pe crearea unei „bioparticule care imită forma și dimensiunea unui virus, având suprafața acoperită de mii de copii ale alergenului principal al pisicii, proteina Fel d1”, a detaliat compania farmaceutica.

Primii pacienţi care vor participa la studiul clinic au fost recrutaţi la spitalul Royal Brompton din Londra.

Testat în prealabil pe animale, acest tratament declanşeaza ”o producţie de anticorpi foarte puternică, capabilă să blocheze reacţia alergică”, a precizat pentru AFP cofondatorul Angany, Loic Faye.

Potrivit HealthLine, tratamentul actual al alergiilor implică administrarea progresivă a dozelor din extracte de alergeni, cunoscută sub denumirea de desensibilizare. Acest proces este lung și nu întotdeauna eficient. De asemenea, antihistaminicele sunt utilizate pentru a ameliora simptomele asociate alergiilor.

ANG-101 este primul dintr-un portofoliu de vaccinuri în dezvoltare care vizează alergiile majore de care suferă oamenii şi animalele de companie”, a subliniat la rândul său Louis-Philippe Vézina, preşedinte-director general al Angan, într-un comunicat.

Tehnologia a fost dezvoltată în Franţa, la Val-de-Reuil (nord-vest) de start-ul-ul francez Angany Genetics, creat în 2010 şi devenit Angany după ce a fost preluat de canadieni în 2017.

Citeşte şi: Vaccinul împotriva malariei nu este disponibil în Statele Unite ale Americii. Află de ce

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân