Povestea cutremurătoare a fetiței care trăiește cu doar o jumătate de creier. „Brianna învață acum să meargă din nou”

  • Publicat:

O fetiță în vârstă de doar 6 ani a fost salvată după ce a trecut printr-o operație rară, astăzi trăind cu o jumătate de creier, notează New York Post. Cazul a făcut înconjurul internetului.

Cazul fetiței care funcționează doar cu jumătate de creier

Brianna Bodley, micuţa care a trecut prin această operaţie neobişnuită, suferă de de Encefalita Rasmussen, o boală cronică care poate duce la inflamarea creierului şi la daune neurologice şi motorii permanente.

Totuşi, după o operaţie care a durat mai bine de 10 ore medicii speră că micuţa va putea să evite aceste complicaţii şi să învingă boala.

În mod normal, specialiştii ar fi recomandat îndepărtarea unei întregi emisfere cerebrale. Totuşi, în acest caz, medicii au decis să apeleze la o soluţie alternativă: „oprirea” acesteia.

După cum explică Dr. Aaron Robinson, neurolog pediatric, aceasta este cea mai eficientă opţiune de tratament:

„Doar deconectarea este suficientă pentru a opri boala complet și chiar pentru a o vindeca”, explică acesta.

Copila a fost diagnosticată cu această maladie rară în cursul anului trecut, această veste transformându-i viața într-un real coșmar.

Medicii au decis să îndepărteze partea dreapta a creierului ce NU mai funcționa, lăsând că cealaltă parte, respectiv cea stânga, să preia funcțiile pe care partea dreapta le îndeplinea.

Medicii au mai spus că fetiță și-ar putea pierde vederea periferică și unele abilități motorii fine ale mâinii stângi, însă terapia ar putea ajută-o să revină la normal.

Mama Briannei a postat o fotografie pe Facebook cu micuța în care a precizat că aceasta învață din nou să meargă.

„În aceste zile încearcă să învețe să meargă din nou și să vadă lucrurile care se află pe partea stângă. Vede doar ceea ce se află în fața ei și în dreapta. În fiecare zi observăm mici progrese în ameliorarea ei, dar mai este un drum lung de parcurs, cu tone de terapie fizică, logopedie și terapie ocupațională”, spune Crystal Bodley, mama fetiței.

Citește și: Encefalita de căpușă poate fi prevenită prin vaccinare. Boala poate duce la sechele neurologice severe!

Sursă: NY Post

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân