Vaccinul împotriva malariei nu este disponibil în Statele Unite ale Americii. Află de ce

Malaria este o boală foarte periculoasă, de cele mai multe ori fatală, care acționează atunci când suntem mușcați de un țânțar care poartă aceeași boală.
  • Publicat:
Vaccinul împotriva malariei nu este disponibil în Statele Unite ale Americii. Află de ce
Foto: envato

La sfârșitul lunii iunie s-au identificat cinci cazuri de malarie în Statele Unite, patru în Florida și unul în Texas. În prezent, în Statele Unite nu există un vaccin împotriva malariei. Un singur vaccin este aprobat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) pentru malarie, acesta fiind RTS, S/AS01. Este conceput și disponibil pentru copiii din țările din Africa sub-sahariană, unde malaria este frecventă la sugari. RTS, S/AS01 este conceput pentru a proteja împotriva unui parazit al malariei numit Plasmodium falciparum, care „provoacă cea mai gravă formă de malarie și deces”, a declarat Dr. Sherrill Brown, directorul medical de prevenire a infecțiilor la AltaMed Health Services.

De ce nu există un vaccin împotriva malariei în Statele Unite ale Americii?

În esență, riscul de a contracta malarie pe pământul SUA nu este suficient de mare pentru a justifica o imunizare pe scară largă, a spus dr. Eyal Lesham, directorul Centrului pentru Medicină de Călătorie și Boli Tropicale de la Centrul Medical Sheba și profesor de medicină internă și boli infecțioase la Universitatea Tel Aviv din Israel.

Spre deosebire de Africa, oamenii care contractează virusul malariei în Statele Unite au acces rapid la echipamente medicale, unde pot fi testați și tratați.

Simptome ale malariei

Simptomele malariei includ febră și boli asemănătoare gripei, inclusiv frisoane, dureri de cap, dureri musculare dar și oboseală. Pot apărea greață și vărsături. În cazul în care dezvoltați această boală, medicul dumneavoastră vă va elabora un anumit plan în funcție de locul în care v-ați infectat cu virusul dar și în funcție de simptomele pe care le prezentați, pe lângă alți factori.

Simptomele de mai sus sunt factorii cheie în depistarea acestui virus, dacă aveți unele dintre aceste simptome prezentați-vă la medic cât de urgent.

Dacă nu este tratată corespunzător, boala poate persista, rezultând în probleme grave de sănătate.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paraskevopoulos Ioana-Bianca - Web-editor
Numele meu este Paraskevopoulos Ioana-Bianca și sunt studentă în anul II la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, la specializarea Comunicare și Relații Publice. Mereu mi-a plăcut să citesc, să scriu și să mă informez în legătură cu anumite subiecte care mi s-au pus în ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân