Câte zile poate fi ținut cozonacul în frigider, de fapt. Trucul care îi va prelungi „viața”

  • Publicat:
Câte zile poate fi ținut cozonacul în frigider, de fapt. Trucul care îi va prelungi

De sărbători, cozonacul este nelipsit de pe mesele românilor, fie că este făcut în casă, fie că este cumpărat din comert. Însă, voi știați câte zile rezistă acesta în frigider? Dacă se depășește o anumită perioadă, atunci produsul ar putea să nu mai fie la fel de proaspăt și bun de consumat.

Cum se păstrează cozonacul corect

Pentru că gospodinele gătesc acest preparat în cantități destul de mari, există și o soluție pentru a păstra acest preparat mai mult timp ar fi ținerea la frigider. După fiecare degustare, trebuie să învelești cozonacii cu o cârpă curată sau câteva bucăți de hârtie și apoi să îi pui în frigider.

Cozonacul se învelește în hârtie sau într-un prosop curat și se pune la frigider pentru că temperatura scăzută va păstra și aromele proaspete pentru mai mult timp.

Chiar și așa, cozonacul nu trebuie ținut mai mult de o săptămână în frigider pentru că se va strica. Așa că nu cumpăra prea mulți cozonaci pentru Paște pentru a nu face risipă!

Ce alimente mai pot fi ținute în frigider pe perioada Paștelui pentru a fi proaspete mai mult timp

Același truc de la cozonac poate fi folosit și pentru pâine. O putem înveli și să o ținem la rece. Pâinea mai poate fi păstrată și la congelator, iar apoi o putem găti la cuptor și va fi ca cea proaspătă.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Salată cu ciuperci și Mușchi File și paste cu Jambon de Curcan