Românii, interes crescut pentru produsele sănătoase, în timpul pandemiei

De la începutul pandemiei de COVID-19, interesul pentru viață sănătoasă și prevenție a devenit prioritar pentru majoritate.
27.08.2021
Românii, interes crescut pentru produsele sănătoase, în timpul pandemiei
Foto: shutterstock

De la începutul pandemiei de COVID-19, interesul pentru viață sănătoasă și prevenție a devenit prioritar pentru majoritate. Alimentația sănătoasă, produsele ecologice, remediile naturiste și un mod de viață mai precaut au determinat implicit o creștere a vânzărilor de produse naturiste și suplimente alimentare în România.

10% din comenzi includ remedii naturiste și suplimente alimentare

„În perioada de lockdown, vânzările de produse naturiste și suplimente alimentare au crescut exponențial în online, pe fondul restricțiilor impuse în magazinele fizice unde acestea sunt comercializate în mod tradițional – magazine de tip plafar, farmacii etc. Cu o experiență de achiziție seamless în ecommerce, în acea perioadă, mulți dintre clienți au continuat să cumpere din magazinele online și după ce comerțul tradițional a fost redeschis, astfel că piața de produse naturiste online a intrat pe un trend ascendent care va accelera în perioada următoare, odată cu adopția curentului > în rândul românilor”, spune Octavian Jomir, CEO Esteto.ro.

Anul trecut, categoria de produse naturiste și suplimente alimentare listate a crescut cu 1.800%, iar tendința de creștere se menține și în 2021. Vânzările din categorie sunt susținute atât de schimbarea obiceiurilor de consum ale clienților, cât și de oferta actualizată constant în site.

În prezent, 10% din comenzile plasate pe mall-ul online pentru femei includ produse naturiste și organice și suplimente alimentare. În topul vânzărilor din categorie se află remediile naturiste, suplimentele alimentare și produsele pentru slăbire și modelare.

O categorie tot mai importantă de clienți este reprezentantă de românii interesați de un stil de viață sănătos, pe care îl pot susține și prin alimentație și alte tipuri de produse provenite din surse sigure, de aceea aleg produse naturale fără aditivi, coloranți sau conservanți.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Conf. dr. Marcian Manu, SANADOR: cancer de prostată sau adenom?