Puma şi ProSport l-au adus pe Usain Bolt in Romania!

Desfăşurat la Salina Slănic Prahova, primul concurs de alergat pentru amatori, găzduit de o mină de sare , a polarizat toată atenţia lumii atletismului de la noi. Decorul neconvenţional, numărul mare de participanţi – 200 – si prezenţa Nicoletei Grasu (multiplă medaliată la Mondiale şi Europene) - au transformat subteranul aflat la 200 m adâncime într-o adevărată arenă de Diamond League.
29.05.2012
Puma şi ProSport l-au adus pe Usain Bolt in Romania!

Desfăşurat duminică, 20 mai, la Salina Slănic Prahova, primul concurs de alergat pentru amatori, găzduit de o mină de sare, a polarizat toată atenţia lumii atletismului de la noi.

Decorul neconvenţional, numărul mare de participanţi – 200 – si prezenţa Nicoletei Grasu (multiplă medaliată la Mondiale şi Europene) – au transformat subteranul aflat la 200 m adâncime într-o adevărată arenă de Diamond League.

Organizatorii Puma si ProSport au lucrat cu precizie de ceasornicar la fiecare amănunt. Pereţii au devenit cinematografe 3D pe care cel mai iute om al Planetei, Usain Bolt, făcea jonglerii cu pantofii săi Puma FAAS (in jamaicana FAAS este slangul de la FAST) mai uşori ca un fulg, iar culoarele  uriaşe, altădată loc de promenadă pentru vizitatori, au căpătat rol de piste interminabile.

Piste pentru atleţii care au blocat speedometrul la proba de viteză, dar şi pentru semifondiştii care au luat startul la proba de ştafetă sau în cursa de anduranţă.

Pentru câteva minute, toţi temerarii au intrat în pielea lui Bolt, mândria brandului Puma –  organizator al evenimentului

Şi, firesc, galbenul jamaicanului, culoarea luminii şi a vieţii, simbolul tinereţii sau culoarea zeilor, şi-a pus amprenta pe întregul „Grand-Prix”. De la luminile care au tatuat pereţii gri, până la tricourile pe care toţi concurenţii le-au primit şi le-au aşezat apoi cu grijă în dresingul amintirilor emoţionante.

„Eu mă antrenez aici de 15 ani, dar n-am crezut vreodată că poate ieşi o gală nemaipomenită, cum a fost aceasta. Acum mi-am dat seama că ar trebui să-mi fac retragerea chiar aici în Salină”, îşi exprima la final gândurile aruncătoarea de disc Nicoleta Grasu (40 de ani), atletă care la Londra va bifa a şasea ediţie a Jocurilor Olimpice din carieră.

Pe aceeaşi linie s-a situat şi părintele aruncătorilor din România, profesorul Dan Serafim, şi el prezent la evenimentul de la Slănic. „Totul a fost realizat în stil occidental, eu am văzut multe concursuri din străinătate de-a lungul carierei şi pot să afirm cu tărie că acest evenmiment organizat de Puma si ProSport a aliniat România pe harta ţărilor cu potenţial mare din punct de vedere al sportului şi al spectacolelor”, a declarat fostul antrenor al celebrei Lia Manoliu.

Printre picături de sudoare, crampe musculare şi respiraţii sacadate, atleţii de duminică şi-au exprimat satisfacţia la final, iar întrebarea care le-a străfulgerat prin minte a fost predată de la unul la altul ca o ştafetă: „Când se va organiza al doilea eveniment de acest gen?”.

 

Cel mai nou articol Video:
Totul despre bypass gastric, operația care tratează obezitatea
Recomandări:
3 criterii prin care deosebești demența de îmbătrânirea normală
3 criterii prin care deosebești demența de îmbătrânirea normală
Mai oferă vaccinurile actuale protecție împotriva variantei Omicron?
Mai oferă vaccinurile actuale protecție împotriva variantei Omicron?