Proteinele ofera organismului mai multa caldura decat grasimile

Bauturi calde si alimente picante, acestea sunt alegerile romanilor in anotimpul rece. Potrivit specialistilor in nutritie, aceste pofte culinare pot fi asociate cu sosirea iernii.
Proteinele ofera organismului mai multa caldura decat grasimile
Proteinele ofera organismului mai multa caldura decat grasimile

Bauturi calde si alimente picante, acestea sunt alegerile romanilor in anotimpul rece. Potrivit specialistilor in nutritie, aceste pofte culinare pot fi asociate cu sosirea iernii.

Medicii completeaza ca sunt si anumite motive biologice pentru care ne indreptam spre aceste alimente, mai ales in aceasta perioada.

De fiecare data cand mancam, temperatura corpului creste, spun nutritionistii. Acest proces are loc indiferent de alimentele consumate, dar exista anumite alimente care stimuleaza cresterea temperaturii mai mult decat altele.

Produsele bogate in proteine sunt mai „calduroase” decat cele bogate in amidon sau grasimi. Astfel, carnea este printre cele mai bogate surse de proteine, dar medicii recomanda carnea slaba, precum cea de pui sau de peste, deoarece nu contine grasime ca cea de vita, oaie sau porc.

Afla mai multe despre alimentele care ofera mai multa caldura organismului pe www.gandul.info

Bronzare sanatoasa
Bronzare sanatoasa
Cel mai nou articol Video: