Probleme cu pielea? Oana Cuzino şi dermatologul Oana Spânu vă vin în ajutor!

În cadrul unei sesiuni de videochat găzduită pe www.csid.ro, Oana Cuzino, împreună cu specialistul în dermatologie, doamna doctor Oana Spânu, de la S Clinic, au încercat să răspundă tuturor problemelor ridicate de cititorii Ce se întâmplă Doctore. Astfel, printre întrebările frecvent adresate medicului dermatolog s-au numărat: “De ce acneea reapare în aceleaşi locuri?”, „Cum pot fi tratate semnele lăsate de acnee?”, „Care este legătura dintre alimentaţie şi aspectul pielii?”, „Cum pot fi eliminate punctele negre şi cele albe?”, “Ce creme sunt recomandate copiilor?” etc.
14.10.2013
Probleme cu pielea? Oana Cuzino şi dermatologul Oana Spânu vă vin în ajutor!

În cadrul unei sesiuni de videochat găzduită pe www.csid.ro, Oana Cuzino, împreună cu specialistul în dermatologie, doamna doctor Oana Spânu, de la S Clinic din Capitală, au încercat să răspundă tuturor problemelor  ridicate de cititorii Ce se întâmplă Doctore.

Printre întrebările frecvent adresate medicului dermatolog s-au numărat:  “De ce acneea reapare în aceleaşi locuri?”, „Cum pot fi tratate semnele lăsate de acnee?”,  „Care este legătura dintre alimentaţie şi aspectul pielii?”, „Cum pot fi eliminate punctele negre şi cele albe?”, “Ce creme sunt recomandate copiilor?” etc.

Astfel, cititorii interesaţi de aceste aspecte au putut primi informaţii corecte şi punctuale, direct de la un specialist în domeniu. Printre rânduri, putem reaminti  celor care au urmărit sesiunea de videochat că recomandările medicului dermatolog pentru vindecarea acneei constau într-o dietă echilibrată, bogată în legume şi fructe, şi săracă în grăsimi animale, care favorizează producţia în exces de sebum şi astfel apariţia coşurilor.

De asemenea, este indicat să respectăm în fiecare seară ritualul de îngrijire a tenului, respectiv cei 3 paşi: demachiere, tonifiere, hidratare. Nu este de neglijat nici aspectul privind folosirea în exces a produselor cosmetice, fie că vorbim de cele de îngrijire, fie despre cele de make-up. Absolut orice produs trebuie ales în funcţie de tipul de ten pe care îl aveţi  şi trebuie folosit cu măsură, pentru că, nu-i aşa, ce e prea mult, chiar dacă e bun, strică.

O altă problemă spinoasă a cititorilor este prezenţa cearcănelor, care poate apărea fie ca fenomen natural  al îmbătrânirii, fie din cauza alimentaţiei nesănătoase sau a stilului de viaţă care nu lasă loc de odihnă şi relaxare.

Iar în ceea ce priveşte pielea uscată a bebeluşului, specialiştii recomandă evitarea folosirii uleiurilor sau cremelor foarte parfumate şi ]nlocuirea acestora cu produse care au la bază ingrediente naturale, poate mai puţin plăcut mirositoare, dar care pot, într-adevăr, să hidrateze corespunzător piele delicată a micuţilor.

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic informații despre diverse afecțiuni, alimentație, ... citește mai mult
Tot ce vrei să afli despre alăptare!
Tot ce vrei să afli despre alăptare!
Recomandare video
Cea mai bună pâine pentru slăbire: pastila de dietă