Posterior mare, inteligenţă pe măsură!

Chiar dacă toate femeile îşi doresc să fie cât mai suple şi să nu aibă forme mult prea accentuate, un studiu le contrazice. Cercetarea arată că una dintre cheile către o sănătate mai bună este un posterior proeminent.
  • Publicat:
Posterior mare, inteligenţă pe măsură!

Chiar dacă toate femeile îşi doresc să fie cât mai suple şi să nu aibă forme mult prea accentuate, un studiu le contrazice. Cercetarea arată că una dintre cheile către o sănătate mai bună este un posterior proeminent. Studiul a fost realizat de oameni de ştiinţă din cadrul Centrului pentru Diabet, Endocrinologie şi Metabolism de la Universitatea Oxford, în colaborare cu Spitalul Churchill, şi arată că femeile care au un posterior mai mare sunt mai inteligente, iar organismul lor este mai rezistent la bolile cronice, scrie Gândul.info.

Studiile au fost realizate în rândul populaţiei şi arată că femeile care au un posterior mai proeminent au, în mare parte, şi un nivel mai scăzut de colesterol şi produc mai mulţi hormoni care ajută la metabolizarea zahărului.

De asemenea, acumularea de ţesut adipos pe fese şi pe coapse ajută la reţinerea particulelor de grăsime dăunătoare şi la prevenirea bolilor cardiovasculare.

Dincolo de asta, un posterior mare favorizează apariţia hormonilor care ajută la reglarea greutăţii, dar şi a celor cu proprietăţi antiinflamatorii, de protecţie a vaselor de sânge şi antidiabetice.

Dincolo de beneficiile pe care le are pentru sănătate, s-a dovedit că femeile cu un posterior mai mare sunt mai inteligente. Explicaţia stă în faptul că mărimea acestei părţi a corpului este proporţională cu nivelul de Omega 3 din organism. Această substanţă este responsabilă de dezvoltarea creierului.

Mai mult decât atât, se pare că acest avantaj se moşteneşte de la o generaţie la alta. Cercetarea arată că femeile cu un posterior mare au dat naştere unor copii cu un nivel de inteligenţă ridicat. 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Cancerul colorectal (colon și rect): când se face operația minim invazivă