Popcornul reduce riscul aparitiei cancerului

Popcornul reduce riscul aparitiei cancerului
Popcornul reduce riscul aparitiei cancerului
Popcornul reduce riscul aparitiei cancerului

Oamenii de stiinta de la Universitatea Scranton din Pennsylvania sustin ca floricelele de popcorn contin antioxidanti ca si fructele de padure.

Specialistii spun ca polyphenol-ul, substanta din popcorn, reduce riscul aparitiei cancerului si pe cel al afectiunilor cardiace.

Oamenii de stiinta au analizat toate felurile de popcorn, si anume cele deja facute, care se gasesc in magazine, cele la punga, care se fac la cuptorul cu microunde, si cel cele preparate in casa.

In final, concluzia a fost ca pentru a beneficia de proprietatile popcornului trebuie sa il pregatim clasic, ca pe vremea bunicii.

În acelaşi timp, experţii completează că dacă floricelele sunt pregătite corespunzător nu îngraşă, iar acestea oferă organismului glucide, proteine şi grăsimi vegetale. Mai mult, această gustare stimulează metabolismul celular şi circulaţia sanguină, datorită conţinutului bogat de vitamina B. De asemenea, popcornul are proprietăţi benefice şi asupra firelor de păr, deoarece întăreşte rădăcina şi protejează podoaba capilară de factorii externi precum pieptănatul des sau razele solare.

În plus, popcornul conţine fibre care au un rol important în menţinerea bunei funcţionării a tubului digestiv. Fibrele nu sunt recunoscute ca fiind nutrienţi esenţiali şi nici nu au valoare energetică. Mai mult, floricele contribuie la menţinerea unor nivele optime de glucoză şi colesterol din organism.

Specialiştii spun că doza zilnică recomandată de fibre este de 30 de grame pentru o persoană adultă, iar o dietă saracă în fibre poate duce la încetinirea tranzitului intestinal, apariţia bolilor de inimă sau a diferite tipuri de cancer. Oamenii de ştiinţă spun că popcornul nu îngraşă, pentru că conţine săruri minerale, ba mai mult acesta ajută la menţinerea siluetei.

Cel mai nou articol Video:
Dr. Horia Cioflan: chirurgia robotică în afecțiunile ginecologice