Pericolul radiografiilor dentare dese

Persoanele care apelează cu regularitate la examinarea dinţilor lor cu ajutorul radiografiilor sunt mai expuse în faţa riscului de a dezvolta tumori cerebrale.
Pericolul radiografiilor dentare dese

Persoanele care apelează cu regularitate la examinarea dinţilor lor cu ajutorul radiografiilor sunt mai expuse în faţa riscului de a dezvolta tumori cerebrale, se afirmă într-un studiu realizat de cercetătorii americani care recomandă pacienţilor să evite astfel de examinări.

Studiul are la bază date recoltate de la 1.433 de pacienţi americani cu vârstele cuprinse în intervalul 20-79 de ani suferind de tumori cerebrale de tipul meningioamelor – tumori în general benigne. Pacienţii care au suportat în fiecare an o examinare radiografică a dinţilor lor, care au fost astfel expuşi la acţiunea razelor X, erau de până la 3 ori mai expuşi în faţa riscului de meningiom.

Sursa: ediţia tipărită a revistei Ce se întâmplă, doctore?
 

Andra Nastase
Andra Nastase

Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa ... citește mai mult

Cel mai nou articol Video:
Dr. Matei Bâră: radioterapia în cancerele din sfera ORL