O clinică din România realizează mulaje ale bebeluşilor nenăscuţi încă, folosind tehnologia 3D

Noua tehnică presupune folosirea unui software care transmite semnalele ecografului către o imprimantă 3D, oferindu-le părinţilor o imagine mult mai clară şi mai apropiată de realitate asupra fătului.
08.02.2017
O clinică din România realizează mulaje ale bebeluşilor nenăscuţi încă, folosind tehnologia 3D

Cum ţi se pare ideea de a avea acasă un mulaj 3D al bebeluşului pe care îl porţi în pântece? Folosind tehnologia inovatoare, fiecare ecografie de sarcină poate fi însoţită de imaginea 3D a bebeluşului nenăscut încă, după săptămâna 22 de sarcină.

Noua tehnică presupune folosirea unui software care transmite semnalele ecografului către o imprimantă 3D, oferindu-le părinţilor o imagine mult mai clară şi mai apropiată de realitate asupra fătului. Tehnica este asemănătoare unei ecografii obstetrice regulate şi nu are niciun efect negativ asupra pacientei sau a fătului.
 

„Cu toate că examinările ecografice sunt din ce în ce mai avansate, oferind imagini realiste, în mişcare ale fătului, mulţi părinţi îşi doresc să îşi atingă copilul nenăscut, chiar şi sub forma unui mulaj. De aceea, am decis să implementăm o tehnologie de ultimă generaţie, care reprezintă un motiv de bucurie pentru părinţi şi totodată, care oferă noi opţiuni pentru evaluarea stării de sănătate şi dezvoltarea fătului”, a declarat dr. Adela Şerban, medic primar obstetrică-ginecologie cu supraspecializare în medicina materno-fetală şi fertilizare in vitro.

Dezvoltată iniţial pentru femeile nevăzătoare sau pentru cele care prezintă riscuri de pierdere a sarcinii, această tehnică inovatoare a fost folosită prima dată în 2015, în Brazilia. Atunci, medicii au creat o imagine tactilă după ecografia clasică, permiţându-i unei paciente nevăzătoare să atingă chipul copilului ei nenăscut.

Recomandare video
Dr. Raluca Oprea: dieta echilibrată, primul pas în tratamentul ficatului gras
Recomandări: