Mănâncă rodie pentru o memorie mai bună!

Rodiile ar putea stopa evoluţia maladiei Alzheimer prin intermediul unui ingredient care previne inflamarea celulelor cerebrale, se afirmă într-un studiu realizat recent de Universitatea Huddersfield din Marea Britanie.
Mănâncă rodie pentru o memorie mai bună!

Rodiile ar putea stopa evoluţia maladiei Alzheimer prin intermediul unui ingredient care previne inflamarea celulelor cerebrale, se afirmă într-un studiu realizat recent de Universitatea Huddersfield din Marea Britanie.

Ingredientul, denumit punicalagin, previne inflamaţiile care distrug celulele cerebrale, precizează autorii studiului.

Ei speră că descoperirea lor îi va ajuta şi pe pacienţii diagnosticaţi cu artrită reumatoidă şi cu maladia Parkinson, prin reducerea inflamaţiilor dureroase, specifice acestor boli.

Studiul, publicat în revista Molecular Nutrition & Food Reseach, a fost realizat pe şoareci.

Cuscrii, pe covorul roşu la CinemaPRO
Cuscrii, pe covorul roşu la CinemaPRO
Recomandări:
Sănătatea cardiovasculară poate influența cantitatea de cafea consumată STUDIU
Sănătatea cardiovasculară poate influența cantitatea de cafea consumată STUDIU
Studiu: Cati romani consuma apa imbuteliata si din ce motive
Studiu: Cati romani consuma apa imbuteliata si din ce motive