Lista centrelor de vaccinare drive-thru din România. Localizarea, tipul de vaccin și programul acestora

04.05.2021 | Cristina Tudor
Lista centrelor de vaccinare drive-thru din România. Localizarea, tipul de vaccin și programul acestora
Unde se află centrele de vaccinare anti-COVID drive-thru din România, Lista completă/ Foto: Shutterstock

Cei care își doresc să se vaccineze au la dispoziție și varianta de merge la unul dintre centrele de drive-thru din România. Vaccinarea la cele patru centre drive-thru din țară se face fără programare, direct din mașină.

Persoanele care vor să se imunizeze împotriva COVID-19 trebuie să aibă cu ei doar actul de identitate. Acestea vor completa înainte de vaccinare un chestionar de triaj pe care îl vor primi la centrul de vaccinare.

De asemenea, este posibilă completarea acestui chestionar de acasă și prezentarea lui cadrelor medicale de la centrul de vaccinare. Acesta poate fi descărcat de pe site-ul: vaccinare-covid.gov.ro/chestionar-triaj-vaccinare-adulti/.

Datele persoanelor vaccinate vor fi introduse, ulterior, în Registrul Electronic Național de Vaccinare.

Unde sunt localizate centrele de vaccinare drive-thru în România

Momentan, patru mari orașe din România oferă doritorilor posibilitatea de vaccinare din mașină.

Primul centru de tip drive-thru a fost deschis în data de 24 aprilie la Deva, în Hunedoara. În data de 26 aprilie, a fost deschis al doilea centru de tip drive-thru din România, în Cluj, iar pe 28 aprilie a fost deschis cel de-al treilea centru în Arad, acesta fiind urmat de București, care a deschis primul centrul de acest gen pe 29 aprilie.

Centru de vaccinare drive-thru din București: locație, program, tip de vaccin

Centrul de vaccinare drive-thru din București este localizat în Piața Constituției, dispune de patru fluxuri și funcționează zilnic având program între orele 08.00-20.00. Vaccinarea se face cu serul produs de Pfizer-BioNTech.

Capacitatea centrului este 800 de persoane pe zi.

Centrul va funcţiona în Piaţa Constituţiei până în 12 septembrie.

Centru de vaccinare drive-thru din Cluj-Napoca: locație, program, tip de vaccin

Centrul de vaccinare drive-thru din Cluj Napoca se află localizat în parcarea Sălii Sporturilor „Horia Demian” și are program zilnic între 08-20:00. Vaccinarea se face cu serul produs de Pfizer-BioNTech.

Centru de vaccinare drive-thru din Deva: locație, program, tip de vaccin

Centrul de vaccinare drive-thru din Deva este localizat în parcarea centrul comercial Shopping City din Deva, Hunedoara, și este deschis după programul mall-ului, între orele 10:00-19:00. Vaccinarea se realizează cu serul produs de Pfizer-BioNTech.

Capacitatea centrului este de aproximativ 400 de persoane pe zi.

Centru de vaccinare drive-thru din Arad: locație, program, tip de vaccin

Centrul de vaccinare drive-thru din Arad este localizat în parcarea complexului Real/Remarkt-Jumbo, aflat la ieșirea din oraș către Deva-București, chiar la marginea DN7, și are program în intervalul 08:00-20:00. Vaccinarea se realizează cu serul produs de Pfizer-BioNTech.

Capacitatea centrului este de 200 de persoane pe zi.

 

Ce trebuie să știi înainte de a merge la centrul de vaccinare drive-thru

  • Agenții de îndrumare a traficului asigură fluidizarea accesului către zona de triaj, vaccinare și supraveghere post vaccinare;
  •  La punctul de triaj medical se aplică procedurile și instrucțiunile în vigoare referitoare la triajul persoanelor; medicul verifică chestionarul sau asistă completarea acestuia, după caz, și validează criteriile medicale pentru vaccinare;
  • Vaccinarea se efectuează persoanelor aflate în mijlocul de transport, fără a fi necesară părăsirea autovehiculul sau a spațiului special amenajat după caz;
  • După vaccinare, agenții de îndrumare indică traseul către zona de supraveghere post vaccinare;
  • Zona de supraveghere post-vaccinare este asigurată de personal medical (medic și asistenți) sau personal auxiliar instruit pentru identificarea persoanelor care au nevoie de asistență medicală pe perioada de supraveghere;
  • În perioada de supraveghere, se emite adeverința de vaccinare iar medicul înscrie pe aceasta data la care se va efectua cea de a doua doză;
  • În funcție de tipul vaccinului distribuit, pentru completarea schemei de vaccinare, se asigură accesul persoanelor pentru efectuarea rapelului, conform intervalului dintre cele două doze, respectând capacitatea de vaccinare a centrului;
  • După începerea administrării dozei de rapel la persoanele vaccinate inițial, se mai pot primi suplimentar persoane pentru vaccinarea cu doza I, în limita capacității de vaccinare a centrului.
Recomandări: