Leptina şi pofta de mâncare

Un studiu arată că fenomenul THE RUNNER’s HIGH (acea stare de euforie pe care alergătorii o simt uneori după sesiunea de alergare) este dat de dopamină, un neurotransmiţător al motivării.
Leptina şi pofta de mâncare

Un studiu arată că fenomenul THE RUNNER’s HIGH (acea stare de euforie pe care alergătorii o simt uneori după sesiunea de alergare) este dat de dopamină, un neurotransmiţător al motivării.

S-a descoperit că efectul anduranţei în activităţi este modulat de leptină (un hormon care taie pofta de mâncare), un hormon cheie în metabolism.

Leptina înhibă activitatea fizică prin dopamină în creier. Secretată de ţesutul adipos, leptina ajută la controlarea sentimentului de siguranţă.

Acest hormon influenţează activităţile fizice. “Cu cât este mai multă grăsime (ţesut gras), cu atât este mai multă leptină şi cu atât simţim mai puţin nevoia de a mânca. Descoperile noastre arată că acest hormon joacă un rol vital în a ne motiva să alergăm, care poate avea legătură cu căutatul mâncării pe care îl efectuau strămoşii noştri.”

Recomandări:
Caz șocant în Israel! Un bebeluș s-a născut cu un embrion
Caz șocant în Israel! Un bebeluș s-a născut cu un embrion
Declinul cognitiv, redus de consumul de fructe și legume colorate
Declinul cognitiv, redus de consumul de fructe și legume colorate