Khloé Kardashian s-a temut că ar putea suferi de cancer de piele

Khloé Kardashian a dezvăluit pe site-ul său un moment în care şi-a dat seama că ar putea suferi de cancer de piele pentru a le reaminti fanilor săi cât de important este să meargă la controale regulate.
Khloé Kardashian s-a temut că ar putea suferi de cancer de piele

Khloé Kardashian a dezvăluit pe site-ul său un moment în care şi-a dat seama că ar putea suferi de cancer de piele pentru a le reaminti fanilor săi cât de important este să meargă la controale regulate pentru a alunga orice suspiciuni în privinţa unor aluniţe.

„Scriu în speranţa că povestea mea ar putea să-i determine pe unii dintre voi să mergeţi la un control medical dacă observaţi că este ceva în neregulă cu pielea voastră”, a notat starul de reality tv.

Khloé a dezvăluit că şi-a făcut biopsie la mai multe aluniţe de-a lungul timpului,  iar una dintre ele, localizată pe spate, era canceroasă.

„Mi-a fost îndepărtată o porţiune de piele de 20 de centimetri. A fost foarte dureros pentru că este o porţiune mare, dar de cele mai multe ori aceste proceduri nu sunt dureroase, a scris aceasta. Acum, pentru că am trecut prin asta de câteva ori, sunt foarte atentă la pielea mea, la corp şi la aluniţe”, a adăugat Kardashian care a împlinit 32 de ani în luna iunie.

Experienţa ei aacentuează un aspect foarte important: nu este nicioadată prea devreme să-ţi faci un control şi să vezi dacă nu există semne ale cancerului de piele. Potrivit Clinicii din Cleveland, melanomul este al doilea cel mai des întâlnit cancer la femeile cu vârsta între 30 şi 34 de ani şi cel mai întâlnit tip de cancer pentru femeile cu vârste cuprinse între 25 şi 29 de ani.

În postul său Kardashian a împărtăşit şi metoda ABCDE folosită pentru a detecta aluniţele canceroase.

  • Asimetrie: aluniţa este asimetrică, cele două jumătăţi nu seamănă
  • Borduri : aluniţa este neregulată, dantelată sau nedifinită
  • Culoare: aluniţa este neomogenă, maro deschis şi negru, roşu sau albastru
  • Diametru: aluniţa este mai mare de 5 mm
  • Evoluţie: aluniţa evoluează în mărime, culoare sau grosime
Cel mai nou articol Video:
Dr. Laura Davidescu: greșeli care ne îngrașă