Învaţă în 5 minute cum să resucitezi o persoană aflată în stop-cardiorespirator

Ai fost vreodată pus în situaţia de a salva viaţa unei persoane aflată în stop cardio-respirator? Acum ai ocazia să înveţi manevrele de resuscitare cardio-pulmonară folosind defibrilatorul extern automat.
20.06.2014
Învaţă în 5 minute cum să resucitezi o persoană aflată în stop-cardiorespirator

Ai fost vreodată pus în situaţia de a salva viaţa unei persoane aflată în stop cardio-respirator?

Acum ai ocazia să înveţi manevrele de resuscitare cardio-pulmonară folosind defibrilatorul extern automat.

Aceste aparate au fost amplasate în puncte strategice din Bucureşti, respectiv în staţiile de metrou Unirii 1, Unirii 2, universitate, Eroilor şi Piaţa Victoriei, Muzeul Grigore Antipa  şi Aeroportul Internaţional Henry Coandă (Plecări şi Sosiri).

Pentru a veni în sprijinul persoanelor care doresc să înveţe mai uşor cum se efectuează această manevră, Asociaţia Română de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă (ARISU) a realizat un videoclip care durează 5 minute şi care descrie detaliat modul în care funcţionează aceste defibrilatoare externe, dar şi reguli de respectat atunci când o persoană nu mai respiră.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru
Paula Rotaru
Senior Editor, [email protected] S-a alăturat echipei Ce se întâmplă, Doctore? în anul 2013. În timp, CSID a devenit a doua sa familie, care cuprinde o mână de oameni pasionați de scris și preocupați ... citește mai mult
Recomandare video
Acneea juvenilă: cum se îngrijește corect pielea cu acnee