În Statele Unite ale Americii se vând supozitoare vaginale pe bază de canabis

În încercarea de a ameliora durerile menstruale, pe piaţa americană au apărut supozitoare vaginale pe bază de canabis
În Statele Unite ale Americii se vând supozitoare vaginale pe bază de canabis

În încercarea de a ameliora durerile menstruale, pe piaţa americană au apărut supozitoare vaginale pe bază de canabis.

Dismenoreea sau menstruaţiile dureroase reprezintă una dintre cele mai frecvent întâlnite probleme in rândul femeilor. Similare ca formă cu tampoanele, supozitoarele vaginale utilizează propietăţile canabisului de a ameliora durerea, dar fără efectele psihoactive ale plantei.

Acestea se vând în pachete de patru pentru preţul de 44 de dolari, iar fiecare capsulă conţine 60 mg de THC, 10 m de canabidol şi unt de cacao.

“Dorinţa noastră a fost să împărtăşim propietăţile medicale ale acestei plante utilizând tehnici moderne de extracţie pentru a-i ajusta puritatea şi potenţa, oferind o experienţă sigură şi accesibilă tuturor femeilor”, informează producătorul FORIA.

Tratamentul pe bază de canabis interacţionează cu terminaţiile nervoase din jurul uterului, cervixului şi ale ovarelor şi blochează inflamaţia.

Poate vă întrebaţi dacă funcţionează? Pe site-ul companiei, mai mulţi comentatori spun că în 20 de minute durerile mentruale şi crampele au dispărut complet.

Supozitoarele sunt disponibile doar în acele state din SUA unde a fost legalizat canabisul, inclusiv în California şi Colorado.

De menţionat că produsul nu a fost încă evaluat de Agenţia Americană pentru Medicamente si Alimente (FDA),  responsabilă de sănătatea publică.

Doctorul Helen Webberley de la Oxford Online Pharmacy şi-a exprimat îngrijorarea şi rezerva faţă de acest produs menţionând că toate medicamentele din SUA trebuie să treacă de evaluarea FDA.

“Capsula nu a fost încă studiată şi aprobată de FDA. Canabisul ajută la relaxarea muşchilor şi ipoteza lor este că ar putea ameliora şi durerile menstruale. Nu cred că femeile ar trebui să folosească produsul înainte de a trece de toate testele.”

 

Cel mai nou articol Video:
Dr. Beatrice Anghel: tratamente moderne în cancerele ginecologice avansate