E-urile din dulciuri care ne îmbolnăvesc copiii!

Cele mai nocive cocteiluri chimice pentru creierul copiilor se pare că sunt jeleurile viu colorate, care conţin doi aditivi extrem de periculoşi: negru briliant şi roşu carmin. Pe lângă aceştia, jeleurile sunt lipsite de orice aport nutritiv şi mai prezintă arome sintetice şi alţi aditivi, precum...
25.06.2014
E-urile din dulciuri care ne îmbolnăvesc copiii!

Copiii sunt mari pofticioşi şi nimic nu le stă în cale atunci când îşi doresc o pungă cu bomboane sau jeleuri colorate.  Părinţii, înduplecaţi de ţipetele ori privirile galeşe ale odraslei, pică în plasă şi cumpără astfel de dulciuri, fără să ştie însă că tocmai acestea sunt vinovate de starea de agitaţie şi de agresivitate a copilului.

Domnul Goe al zilelor noastre – îl ştiţi cu toţii: cel neastâmpărat şi care se plictiseşte rapid de o jucărie sau de temele pe care le are de făcut pentru şcoală. Uneori, copilul se încaieră cu alţi colegi de şcoală şi iese destul de şifonat, dar este la fel de pus pe năzbâtii.

Toate acestea poartă numele de hiperactivitate, ADHD sau sindromul Deficienţa Hiperactivă cu Deficit de Atenţie –  o problemă destul de frecventă în secolul 21, cel supranumit şi al vitezei.

Unii specialişti spun că este o afecţiune înnăscută, alţii din contră, spun că se dobândeşte în urma alimentaţiei incorecte şi a lipsei de atenţie din partea părinţilor.
Toţi sunt însă de acord că zahărul, cel numit şi otrava albă, este de vină pentru tulburările  de memorie, de atenţie şi apariţia agresivităţii în rândul copiilor.

Aşa se face că dulciurile în fel şi fel de culori şi forme, cât mai atrăgătoare pentru copil, ajung în regimul său alimentar, schimbându-i comportamentul şi transformându-l într-un individ râzgâiat, care îşi epuizează efectiv părinţii cu energia sa nenaturală.

Cele mai nocive cocteiluri chimice pentru creierul copiilor se pare că sunt jeleurile viu colorate, care conţin doi aditivi extrem de periculoşi: negru briliant şi roşu carmin. Pe lângă aceştia, jeleurile sunt lipsite de orice aport nutritiv şi mai prezintă arome sintetice şi alţi aditivi, precum tartrazina, roşu carmin ori galben orange, care împreună pot declanşa hiperactivitatea copiilor, dar şi apariţia parazitozelor intestinale, atât de frecvente în rândul celor mici.

Din păcate însă, România are legi destul de permisive pentru producătorii de astfel de dulciuri, singura condiţie impusă fiind aceea de a scrie mare pe ambalaj:

ATENŢIE! ACEST PRODUS CONŢINE ADITIVI CARE POT INFLUENŢA NEGATIV ATENŢIA ŞI CONCENTRAREA COPIILOR!

Mesajul lipseşte însă cu desăvârşire, iar controalele alimentare efectuate sunt mult prea puţine iar legislaţia prea laxă, astfel încât comercianţii continuă să vândă astfel de produse, fără să ţină cont că sănătatea viitoarei generaţii este pusă într-un mare pericol.

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. A scris peste 5.000 de articole în acest timp. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic ... citește mai mult
Nu face asta niciodată unghiilor!
Nu face asta niciodată unghiilor!
Cel mai nou articol Video:
Totul despre bypass gastric, operația care tratează obezitatea