După aproape 7 luni de spitalizare din cauza COVID-19, un bărbat a fost externat. Mesajul lui pentru cei care nu s-au vaccinat

30.07.2021

Sean Hunte, un bărbat de 58 de ani din Anglia diagnosticat cu COVID-19 în luna ianuarie a acestui an, a avut nevoie de spitalizare nu mai puțin de 203 zile. El a fost externat recent din Spitalul Norfolk-Norwich, unde a petrecut mai bine de jumătate din perioada spitalizării în secția de Terapie Intensivă, fiind în stare critică.

Bărbatul suferea de pancreatită și diabet, motiv pentru care la începutul anului a mers la spital. Acolo însă a contractat virusul SARS-CoV-2 și starea lui de sănătate s-a agravat, scrie BBC.

Medicii au fost nevoiți să îl pună pe ventilație artificială și nu i-au dat prea multe șanse de supraviețuire. Familia bărbatului a fost chemată la spital de 3 ori pentru a-și lua rămas-bun de la Sean în tot acest timp. Dar cei dragi nu au renunțat să spere că se va face bine.

M-am simțit groaznic, nu puteam să mă mișc. Nu puteam să vorbesc, pentru că aveam o gaură în gât. Medicii mi-au făcut traheostomie ca să pot respira, povestește Sean.

Din cauza afecțiunilor preexistente, starea de sănătate a bărbatului a fost tot timpul critică, mai multe organe fiind pe punctul de a ceda.

Mi-au trimis un consultant medical pentru a-mi explica procedura și pentru a-mi spune ce fel de medicamente îi vor administra pentru a-l ajuta să moară fără dureri. I-am spus că nu sunt gata să-l las să plece, a povestit Jennie, soția bărbatului.

Fiind în stare gravă și ventilat mecanic, medicii îi dădeau șanse foarte mici de supraviețuire. Sean a suferit 7 operații din cauza pancreatitei și a trecut prin momente extrem de grele, fiind afectat de două boli majore: pancreatită acută și COVID-19.

În fața unei bătălii ce părea pierdută, am continuat să credem că vom putea să-l salvăm, a declarat dr. Bhaskar Kumar, cel care a coordonat echipa de chirurgi.

Sean Hunte a fost externat de câteva zile și are un mesaj important pentru cei care încă nu s-au vaccinat împotriva COVID-19:

Riscurile sunt mult prea mari dacă nu vă vaccinați. Trebuie să vă vaccinați, trebuie să vă protejați, pe voi și pe cei dragi vouă, a transmis el.

Bărbatul a părăsit spitalul în aplauzele personalului medical care l-a îngrijit în tot acest timp.

Recomandare video
Top 5 alimente sănătoase care îngrașă