Dieta cu gheaţă arde calorii!

În imensul nomenclator al dietelor bizare din istorie putem înscrie şi această cură de slăbire inedită (şi periculoasă am adăuga) apărută la orizont - dieta cu gheaţă.
25.06.2014
Dieta cu gheaţă arde calorii!

În imensul nomenclator al dietelor bizare din istorie putem înscrie şi această cură de slăbire inedită (şi periculoasă am adăuga) apărută la orizont – dieta cu gheaţă.

Această metodă de slăbire face valuri pe internet, mai ales că tocmai un doctor şi-a dat cuvântul că este mega-eficientă. Brian Weiner, autorul acestei cărţi, numită „The Ice Diet”, care poate fi downloadată gratuit aici, susţine că dacă mâncăm un kilogram pe gheaţă pe zi vom stimula metabolismul să ardă mai multe calorii. Mai precis, 117 pe zi.

Zis şi făcut, visul oricui: mănânci şi arzi calorii!

Însă, un calcul făcut de un specialist intrigat de această afirmaţie, Andrew Zimmerman Jones, arată că pierdem aproximativ jumătate de kilogram la … 30 de kilograme de gheaţă consumate.

Merită oare efortul? Cu siguranţă NU!

Dar autorul celebrei cărţi virtuale afirmă că mâncând gheaţă ne simţim mai sătui şi ne forţăm corpul să ardă mai rapid caloriile. Acelaşi lucru îl putem obţine, spunem noi, mâncând astfel de alimente săţioase, care nu îngraşă, şi alergând ori făcând zilnic câteva exerciţii care ne modelează excelent silueta.

Plus că riscurile acestei diete nu sunt de neglijat: dureri dentare şi de gât, pierdere de nutrienţi esenţiali (potasiu, magneziu, sodiu) prin urinare excesivă sau chiar hipotermie.

Prin urmare, ignoraţi această găselniţă menită să vă îngreuneze şi mai mult procesul de slăbire şi faceţi alegerile corecte, care dau rezultate garantate: mâncat mai puţin, mişcare mai multă

Sursa: About.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru
Paula Rotaru
Senior Editor, [email protected] S-a alăturat echipei Ce se întâmplă, Doctore? în anul 2013. În timp, CSID a devenit a doua sa familie, care cuprinde o mână de oameni pasionați de scris și preocupați ... citește mai mult
Recomandare video
Anevrismul de aortă ascendentă: simptome și tratament